Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Dacă se respectau procedurile, cazurile de la Băneasa şi Bălceşti erau grăbite cu până la 30 de minute

Raed Arafat: Dacă se respectau procedurile, cazurile de la Băneasa şi Bălceşti erau grăbite cu până la 30 de minute

Raed Arafat: Dacă se respectau procedurile, cazurile de la Băneasa şi Bălceşti erau grăbite cu până la 30 de minute
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Apr 2011   •   12:29
Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a susţinut o declaraţie de presă referitoare la cele două cazuri de persoane decedate în faţa spitalelor închise, din Vâlcea şi respectiv Constanţa. Arafat a declarat că bărbaţii nu ar fi putut fi trataţi cu succes în unităţile medicale închise, ci în spitalele judeţene.

Medicii au stabilit anterior că bărbatul care a decedat în Bălceşti, Vâlcea, a suferit un atac cerebral, iar cel din Constanţa avea grave probleme cardiace.


Cazul Băneasa, judeţul Constanţa

Referitor la cazul din localitatea Băneasa, din judeţul Constanţa, oficialul a declarat că ambulanţa a sosit în 19 minute la locul în care a fost solicitată.

Raed Arafat a mai spus că acest caz nu putea fi tratat la spitalul din Băneasa, fiind nevoie de transferarea pacientului cu grave probleme cardiace la spitalul judeţean din Constanţa.



Potrivit lui Arafat, dispeceratul a fost singurul care nu ar fi respectat procedurile. Dispeceratul ar fi trebuit să trimită maşina de reanimare, nu să aştepte solicitarea echipajului ambulanţei. Astfel, cazul ar fi fost grăbit cu 15 minute, a declarat subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Cazul Bălceşti, judeţul Vâlcea

Daca se respectau procedurile în cazul din Vâlcea, se puteau câştiga 30 de minute, a mai precizat Arafat. Toate ambulanţele sunt urmărite permanent prin GPS, traseul lor poate fi reconstituit.

Numai spitalele din Craiova sau din Râmnicu Vâlcea puteau să rezolve acest caz, omul suferind un accident cerebral, a adăugat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.
 

 


 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat ambulanta baneasa
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close