Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei. Rafila îi taie din atribuții: ”Chestiunea asta nu se poate! Eu nu o accept!”

Raed Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei. Rafila îi taie din atribuții: ”Chestiunea asta nu se poate! Eu nu o accept!”

Alexandru Rafila a vorbit despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. Profesorul spune că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

Raed Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei. Rafila îi taie din atribuții: ”Chestiunea asta nu se poate! Eu nu o accept!”
de Laura Dinu    |    24 Noi 2021   •   11:50

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul ”Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Alexandru Rafila

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close