Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, declarații de ultimă oră, despre tragedia de la Crevedia

Raed Arafat, declarații de ultimă oră, despre tragedia de la Crevedia

Raed Arafat a făcut declarații de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia. Șeful DSU a spus că se vor analiza echipamentele pompierilor.

de Ioana Mircea    |    28 Aug 2023   •   12:11

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a făcut în urmă cu câteva momente, mai multe declarații cu privire la situația de la Crevedia. Acesta a susținut că se vor face verificări ale echipamentelor pompierilor, în cazul în care acestea nu i-au protejat pe aceștia în maniera conformă.

"Verificările se fac la nivelul inspectoratului, respectiv dacă au fost căști afectate și n-au protejat oamenii. Arsurile care au apărut, au apărut la nivelul mâinilor, la unii poate n-au purtat mănușile, chiar dacă acestea există. Poate că unii au fost mai aproape și au avut arsuri mai mari. Acest lucru se știe, că avem doi care au fost transferați în stare critică, mai ales că aveau leziuni de inhalație.Analiza echipamentelor, tot, face parte din analiza internă pe care o fac pompierii", a declarat Raed Arafat.

Citește și: Victimele exploziei din Crevedia se luptă să trăiască. Doi pompieri grav răniți nu au putut fi transferați în străinătate

Totodată, acesta a spus că de data aceasta transferurile răniților s-au desfășurat mai rapid decât la Colectiv.

"Nu putem să comparăm. Nu este un incident ca cel de la Colectiv. Mai degrabă, la Mihăilești.De data aceasta transferurile s-au făcut mult mai rapid, asta pentru că după Colectiv s-au creat mecanisme la Nivelul Protecției Civile Europene care ne-au permis să acționăm mult mai rapid.

Oricând se întâmplă așa ceva, trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat și condițiile care au condus la accident. Un lucru este evident: n-a fost respectată legislația, n-au fost respectate condițiile", a spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat explozii crevedia
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close