Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia: "Pacienții care necesită paturi pentru mari arși sunt transferați afară"

Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia: "Pacienții care necesită paturi pentru mari arși sunt transferați afară"

Raed Arafat, şeful DSU, a oferit informații de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia, dar și despre starea victimelor.

Raed Arafat, declarații de ultimă oră despre tragedia de la Crevedia: "Pacienții care necesită paturi pentru mari arși sunt transferați afară"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Aug 2023   •   09:50

"Din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizație să funcționeze, de fapt, nu avea activitate. 

Pacienții care necesită paturi pentru mari arși, pentru că paturile pentru mari arși sunt ocupate, în România, și de alți pacienți cu arsuri, sunt transferați afară.

În zona cisternei, când au intrat roboții, pompierii s-au retras cu ceva timp înainte de cea de-a doua  explozie. Așa că, dacă nu erau roboții, poate că pompierii erau mai aproape.

De multe ori, se fac controale acolo unde stațiile funcționează, aici se știa că nu mai există activitate.

Citește și: Explozii puternice, urmate de incendiu, la o stație GPL din Crevedia. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Pentru rude s-a instalat un telefon Tel Verde de la Minister, care a fost apelat de foarte mulți oameni care aveau întrebări. Familiile au sunat, voiau să știe mai multe detalii. 

Incendiul este controlat, nu văd alte pericole, la acest moment, pentru oamenii din zonă. 

Astăzi, cred că mai mulți pacienți vor fi transportați în Austria și Germania", a declarat șeful DSU.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, încă șapte victime de la Spitalul Floreasca vor fi transferate, în jurul prânzului, în spitalele din afara țării, fiind vorba despre o persoană transportată în Norvegia, patru în Germania și două în Austria, pompieri și civili.

×
Subiecte în articol: explozie crevedia Raed Arafat
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close