Antena 3 Actualitate Raed Arafat, despre exercițiul „Seism 2018”: „Am testat viteza de reacție. Toate autoritățile sunt implicate în acest exercițiu”

Raed Arafat, despre exercițiul „Seism 2018”: „Am testat viteza de reacție. Toate autoritățile sunt implicate în acest exercițiu”

13 Oct 2018   •   10:47
Raed Arafat, despre exercițiul „Seism 2018”: „Am testat viteza de reacție. Toate autoritățile sunt implicate în acest exercițiu”

Raed Arafat a venit cu precizări despre exercițiul „Seism 2018”. Secretarul de stat pentru Situații de Urgență a ținut să precizeze că nu s-a dorit un show și că toate autoritățile sunt implicate.

„Astăzi la 8.37 am declansant Exerciţiul naţional "Seism 2018", care este completat si cu exercițiul Modem european, vom vedea pe parcursul a 5 zile.

Scenariul este un curtremur de 7.5 grade, care a avut loc cu epicentrul în Vrancea. Iar durata a fost de 57 de secunde. Unda a fost S-V și N+E. A afectat cel mai mult Bucureștiul. Toate comunicațile au fost întrerupte. Abia acum un sfert de oră a început să se reia comunicațile.

Exercițiul are ca menire testarea vitezei de reacție ca răspuns la cutremur, cum reacționează cei din județele țării, cum reacționează autoritățile din Bucuresti, urmează să se facă mai multe scenarii. Colegii din București au început să aplice concepția și rolul a fost evaluarea terestră, activarea centrului de comandă de la Ciolpani, care ne oferă mai mult spațu și posibilități.

Ca exercițiu pe plan național vom mobiliza forțe în timp real, alertele sunt date, în unele județe se așteaptă să vină oamenii de acasă, ca să plece cu mijloacele care sunt în concepție, o parte din aceste echipaje vor fi întoarse, unele vor veni spre București în toate cele cinci zile.

Urmează să primim un raport și de la Comisia Europeană și de la NATO. Are o dimensiune foarte mare internațională. Vor fi participări internaționale, toate din țările din jurul nostr, așteptăm imapctul și vedem care este necesitatea noastra pentru a activa.

Toate autoritățile sunt implicate în acest exercițiu. Nu facem un show”, a precizat Raed Arafat.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close