Antena 3 Actualitate Raed Arafat: Este interzisă condiţionarea sau taxarea accesului vizitatorilor în spitale

Raed Arafat: Este interzisă condiţionarea sau taxarea accesului vizitatorilor în spitale

de N.B.    |    06 Feb 2013   •   16:35
Raed Arafat: Este interzisă condiţionarea sau taxarea accesului vizitatorilor în spitale Foto: Agerpres

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că Ministerul Sănătăţii interzice condiţionarea sau taxarea vizitatorilor la spitale, oamenii fiind instruiţi să refuze cumpărarea de botoşi sau halate de unică folosinţă pretinsă de unele spitale, relatează Mediafax.

"Am primit reclamaţii privind condiţionarea vizitatorilor la accesul în spital, respectiv obligarea acestora de a achiziţiona botoşei sau halate de unică folosinţă, unele chiar fără niciun bon. Ordinul din decembrie privind reglementarea programului de vizită în spital interzice condiţionarea sau taxarea vizitatorilor la intrarea în spital", a spus secretarul de stat.

Arafat a precizat că în perioada următoare va modifica acest ordin, incluzând o precizare expresă care să facă referire la cumpărarea de botoşi sau halate de unică folosinţă, pentru a avea acces în spital.
   
"O astfel de măsură nu are nicio relevanţă privind oprirea sau eliminarea riscului de transmitere a unor boli infecţioase, aşa ceva nu se practică nicăieri. Conducerea spitalului, dacă doreşte, poate distribui botoşi şi halate de unică folosinţă numai în secţiile de terapie intensivă. În rest, este nejustificat", a mai spus secretarul de stat.
   
Raed Arafat a mai spus, referitor la condiţionarea accesului în spital de cumpărarea unor botoşi sau halate, că Ministerul Sănătăţii sfătuieşte populaţia să refuze "astfel de practici incorecte".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close