Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Există multe probleme la transportul bolnavilor dializaţi

Raed Arafat: Există multe probleme la transportul bolnavilor dializaţi

Raed Arafat: Există multe probleme la transportul bolnavilor dializaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Mai 2011   •   14:58

În urma unui control al Ministerului Sănătăţii şi Poliţiei Rutiere, s-a observat că există multe probleme în cazul transportului bolnavilor dializaţi. Aceste probleme apar, în special, din cauză că centrele medicale private subcontractează serviciile de transport unor firme care folosesc autoturisme ce nu respectă prevederile legale, a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Subsecretarul de stat a anunţat că, în urma referatului elaborat de comisia de control, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor emite de urgenţă un ordin comun care să reglementeze situaţia transporturilor bolnavilor dializaţi şi va avea rolul de a elimina eventualele interpretări ale actelor normative în vigoare.

Autorităţile au decis să ia această măsură în contextul unui accident rutier în care a fost implicat un autoturim pentru transportul pacienţilor dializaţi al unui centru medical privat. În urma accidentului două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost rănite. Aparent, niciunul dintre pacienţii transportaţi nu purta centura de siguranţă.

Potrivit poliţiştilor, autoturismul a fost achiziţionat în 2011, iar inspecţia tehnică era valabilă până în 2013, iar accidentul s-a produs din cauza imprudenţei şoferului, care nu a adaptat viteza pe un drum cu serpentine.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat transport control probleme
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close