Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, după tragedia de la Institutul Matei Balș: "Sistemul a funcționat foarte bine"

Raed Arafat, după tragedia de la Institutul Matei Balș: "Sistemul a funcționat foarte bine"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că la Institutul ”Matei Balș” putea să se întâmple o tragedie mult mai mare.

Raed Arafat, după tragedia de la Institutul Matei Balș: "Sistemul a funcționat foarte bine"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    31 Ian 2021   •   22:14

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat duminică seară, la Antena 3, că dacă incendiul nu era stins în timp scurt puteam să asistăm la o pierdere mai mare de vieți.

Arafat precizează că la ”Matei Balș” au fost salvate peste 90 de persoane.

”Sistemul a funcționat foarte bine. Au funcționat și pompierii și serviciul de ambulanță și SMURD-ul. Au venit zeci de medici și asistenți de acasă chemați, nu au zis un cuvânt. Când s-a dat alarma, au venit să participe la intervenție”, a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3.  

Arafat: Fiecare eveniment este automat manipulat

”Durează maxim 24 de ore de la a spune că s-a intervenit bine la a se învârti spre a ataca echipele de urgență”, a adăugat Arafat, în direct la emisiunea ”Punctul de Întâlnire”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că au intervenit sute de oameni la tragedia de la ”Matei Balș”.

”Fiecare dintre ei a avut rolul lui și importanța lui la fața locului și inclusiv colegi din alte structuri, care nu sunt sub coordonarea Departamentului. Toți cei care au fost acolo au intervenit într-un singur sens, să salveze vieți într-un moment dificil, tragic, unde puteam să pierdem mult mai multe vieți dacă nu știam ce avem de făcut”, a punctat Arafat.

Vă amintim că un alt pacient rănit în incendiul de la Institutul Matei Balş a murit, duminică, la două zile de la tragedie. Pacientul, bolnav de COVID-19, a fost transferat după incendiu la un alt spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și care au fost transferați în alte unități sanitare:

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.

Spitalul Universitar de Urgență București: 4 pacienți - 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare generală mediocră, stabil în prezent; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.

Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți: stare stabilă, staționară.

Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți - 1 pacient în stare gravă (ATI), 5 pacienți în stare stabilă, staționară.

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă, staționară (ATI).

Spitalul Militar Central: 4 pacienți. SMC - 2 pacienți: 1 pacient în stare stabilă, internat în secția ATI; 1 pacient intubat, instabil (ATI). ROL2: 2 pacienți în stare stabilă.

Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă, staționară.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți. 2 pacienți în stare stabilă, evoluție staționară; 2 pacienți în secția ATI: 1 pacient ameliorare clinică ușoară, 1 pacient cu evoluție spre agravare.

Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI), stare staționară.

Spitalul de Urgență Floreasca: 3 pacienți în stare stabilă, 3 pacienți au fost externați în 30.01.2021.

Spitalul Monza: 3 pacienți, stare stabilă, staționară.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close