Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, ultimul bilanț al incendiului de la Matei Balș: Un pacient intubat în stare gravă, 4 persoane decedate

Raed Arafat, ultimul bilanț al incendiului de la Matei Balș: Un pacient intubat în stare gravă, 4 persoane decedate

Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit vineri ultimele noutăți despre starea pacienților în urmă incendiului la la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală, printr-o legătura telefonică în direct la Antena 3.

Raed Arafat, ultimul bilanț al incendiului de la Matei Balș: Un pacient intubat în stare gravă, 4 persoane decedate
de Mia Lungu    |    29 Ian 2021   •   10:10

Raed Arafat a descris la Antena 3 filmul intervenției echipajelor la fața locului și a oferit detalii despre starea pacienților care erau internați la Matei Balș vineri dimineață, în momentul în care incendiul a izbucnit.

"Au ajuns acolo 38 de ambulanțe pe linia SMURD, de diferite categorii, de multiple victime, de tip C, de tip B. 15 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță. 24 de mașini de incedii, 4 autoscări, 2 mașini de descarcerare, un post medical avansat, un post de comandă de intervenție, pe lângă echipajele de poliție și jabdarmerie care au intervenit. 

Forțele au ajuns toate, evacuarea s-a făcut rapid. A fost creată o celulă de comadă, coordonată de Doctorul Opriță pe partea medicală și de Inspectorul-Șef de la ISU, pe toată intervenția.

Incendiul a fost lichidat rapid. Când au ajuns pompierii ardea cu flacăra deschisă, afectate fiind patru saloane. Exista riscul de propagare.

Evacuarea a început la parter, la etajul 1, după care la etajul 2 și 3. Între timp a fost anunțat centrul de comandă care coordonează toată partea de COVID pe plan național. S-a solicitat identificarea de locuri pentru pacienți COVID. S-au identificat 280 de locuri în București și în zonele limitrofe.

49 de pacienți au fost transferați către alte spitale. Din păcate avem patru decedați. Mai avem un pacient care a necesitat să fie intubat și ventilat. Aici poate fi o combinație între cauza de bază a bolii COVID și expunerea la fum."

Raed Arafat a făcut primele declarații de la fața locului vineri dimineața

”În primul rând vreau să transmit condoleanțe pacienților care, din păcate, și-au pierdut viața. Vorbim de 4 persoane. Trei găsite, ulterior, după ce s-a degajat fumul, carbonizate, și unul care a fost resuscitat, dar fără reușită.

La ora 05:05 a fost apelul la 112, la ora 05:13 a fost primul echipaj sosit care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din partea ISU, SMURD, din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea serviciului de Ambulanța și bineînțeles din partea Poliției și Jandarmeriei Care au asistat și ei la intervenție”, a declarat Raed Arafat când a ajuns la spitalul Matei Balș. 

×
Parteneri
Mii de șoferi vor da bani în plus pentru a circula prin România
x close