Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: La acest moment nu se discută de închiderea unor activităţi sau de lockdown

Raed Arafat: La acest moment nu se discută de închiderea unor activităţi sau de lockdown

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în acest moment nu se discută de închiderea unor activităţi sau de lockdown. Vor fi luate însă măsuri suplimentare pe fondul creşterii numărului infectărilor cu SARS-CoV-2, a avertizat Arafat.

Raed Arafat: La acest moment nu se discută de închiderea unor activităţi sau de lockdown
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    03 Oct 2020   •   17:43

"Nu ştiu dacă este vorba de o stare de urgenţă, dar vorba de măsuri care să fie luate suplimentar din cauza creşterii numărului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creştere.

(...) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus - sau cel puţin nu am auzit eu - că va fi instituită o stare de urgenţă. Trebuie să fie totuşi instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidenţa e mai mare, să instituie nişte reguli judeţene, locale, în anumite localităţi şi ne putem aştepta să crească astfel de măsuri.

(...) La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu", a declarat presei dr. Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Şeful DSU a făcut din nou apel la populaţie să să păstreze regulile de distanţare şi cele de igienă, amintind că acest lucru este esenţial pentru binele public, atât în contextul pandemiei, cât şi în cel al virozelor, care se apropie.

×
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close