Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: primele măsuri de relaxare, pe la jumătatea lunii mai

Raed Arafat: primele măsuri de relaxare, pe la jumătatea lunii mai

Raed Arafat a declarat pentru Antena 3 că primele măsuri de relaxare vor fi luate începând cu luna mai. Potrivit acestuia, dacă relaxarea are loc prea devreme, situația poate degenera și efectul asupra sistemului sanitar poate fi devastator.

Raed Arafat: primele măsuri de relaxare, pe la jumătatea lunii mai
Sursa foto: Hepta
21 Apr 2020   •   12:09

”Cel puțin pe durata acestei stări de urgență, este posibil către sfârșitul ei, dacă situația evoluează cum sperăm să evolueze, să înceapă măsurile de relaxare. Dar suntem dependenți foarte mult de noi. De acceea noi am repetat și am insistat ca lumea să respecte restricțiile chiar dacă sunt foarte greu de respectat, pentru că numai așa putem ieși cu un impact cât mai mic posibil. Deci, dacă totul merge bine, primele măsuri ar putea fi relaxate între prima decadă și a doua decadă a lunii mai.”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

”Trebuie să vedem impactul pe sistemul sanitar. Până acum, sistemul sanitar, cu toate probleme lui, a suportat bine, nu a ajuns încă la saturație, nu am ajuns încă să avem lipsă de ventilatoare sau lipsa de paturi de Terapie Intensivă și va trebui să menținem așa. În situația în care relaxezi prea devreme măsurile și crește numărul brusc al cazurilor, automat efectul asupra sistemului sanitar va fi foarte mare și devastator”, a adăugat Secretarul de Stat. 

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat urgenta
Parteneri
Aproape jumătate din miniştrii lui Marcel Ciolacu ar putea să plece din Guvern 
x close