Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat anunță noi restricții în București, dacă rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori

Raed Arafat anunță noi restricții în București, dacă rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori

În Capitală ar putea fi aplicate restricţii mult mai dure în foarte scurt timp. Dacă rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori, magazinele se vor închide la ora 18:00, nu doar în weekend, ci toată săptămâna. Deasemenea, circulaţia ar fi restricţionată după ora 20:00 în fiecare zi.

Raed Arafat anunță noi restricții în București, dacă rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori
de Dana Musceleanu    |    29 Mar 2021   •   12:28

Ieri, rata de infectare în capitală a fost de 7,02 la mia de locuitori, iar datele publicate de Ministerul Sănătăţii pe sectoare anticipează pentru luni o creştere a acestei cifre.

„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

El explică de ce s-a luat decizia închiderii magazinelor la ora 18.00 la o rată de peste 7,5 la mie.

„Au fost discuții (în ședința conducerii PNL - n.r.). (...) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a mai spus că o altă măsură benefică ar fi decalarea programului de lucru.

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de circulație pentru toată populația începând cu ora 20.00, în localitățile unde rata de incidență este de peste 7,5 la mie,

De asemenea, Raed Arafat spune că o altă măsură benefică ar fi decalarea programului de lucru.

 

 

×
Subiecte în articol: București Raed Arafat noi restricții
Parteneri
Sondajul care dă peste cap scena politică!
x close