Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Persoanele simptomatice pleacă din spitale! Refuză să rămână internate!

Raed Arafat: Persoanele simptomatice pleacă din spitale! Refuză să rămână internate!

În contextul în care miercuri s-a atins numărul record de cazuri de coronavirus confirmate pozitiv în doar 24 de ore, mai exact 555 de persoane infectate, Raed Arafat a explicat că era normală o creștere din cauza nerespectării măsurilor. De asemenea, acesta a declarat că persoane cu simptome de coronavirus refuză să rămână în spitale.

Raed Arafat: Persoanele simptomatice pleacă din spitale! Refuză să rămână internate!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    08 Iul 2020   •   16:50

Nu știm dacă este vârf sau nu, nu știm dacă va continua creșterea, există semnale că este posibil să continue această creștere. Dar în ultima perioadă aceasta este cea mai mare cifră la care am ajuns. Dacă vrem să vorbim despre o cifră maximă în ultima perioadă, da, aceasta este cea mai mare!”, spune Raed Arafat.

Acesta consideră că numărul îmbolnăvirilor nu ar fi crescut dacă măsurile ar fi fost respectate. 

”Luând măsuri de relaxare, trebuiau să fie respectate unele măsuri compensatorii. Măsurile compensatorii însemnau portul măștii, distanțarea, respectarea unor reguli în transportul public în comun, în zonele de turism și așa mai departe.

Raed Arafat: Persoane simptomatice au început să plece din spitale

Secretarul de stat este de părere că nerespectarea măsurilor au fost influențate de ”campaniile de negare a existenței virusului, de campaniile de încurajare a nerespectării regulilor compensatorii, de a nu purta mască, campanii foarte bine direcționate către diferite grupuri de vârstă.”

Cu cât oamenii au ascultat aceste campanii și au început să nu îi mai intereseze aplicarea regulilor compensatorii, încet, încet, numărul cazurilor a început să crească”, spune Raed Arafat. 

Se adaugă și situația în care suntem, în care persoane simptomatice pleacă din spitale și spun că nu vor să stea, iar noi nu știm persoanele respective ce fac acasă. Persoanele asimptomatice pleacă acasă, nu avem niciun control dacă familia lor rămâne în izolare cu ei acasă și nu merge la lucru!”, a adăugat șeful Grupului pentru Situații de Urgență. 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close