Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, precizări despre pacienţii cu COVID-19 în stare gravă transferați în Germania

Raed Arafat, precizări despre pacienţii cu COVID-19 în stare gravă transferați în Germania

 Raed Arafat a făcut precizări despre cei şase pacienți cu COVID-19, care vor fi transferați miercuri la spitale din Germania. Alți 12 pacienți au fost transportați luni în spitalele din Germania.

Raed Arafat, precizări despre pacienţii cu COVID-19 în stare gravă transferați în Germania
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    03 Noi 2021   •   12:55

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, miercuri, că cei șase pacienți vor fi transportați în Germania cu un avion german.

"Astăzi vor fi duşi la Munchen şi la Nurnberg. Aernova va ateriza de două ori. O dată la Munchen şi o dată la Nurnberg. Pacienţii vin de la Universitar, Bagdasar, Elias şi de la Matei Balş. Cred că unul dintre ei este tânăr.

Din păcate, asta era de aşteptat ca o parte să nu se întoarcă în viaţă. Ştiam că noi ducem pacienţi critici, deznodământ care şi aici ar fi fost la fel, dar noi am încercat să mai dăm o şansă şi să scădem cât de cât presiunea pe medicii care lucrează în România", a transmis Raed Arafat, de la Baza Aeriană 90.

De asemenea, şeful DSU a vorbit şi despre scăderea în ceea ce priveşte numărul celor infectaţi.

"În primul rând, să nu creadă că această scădere înseamnă că putem sta liniştiţi, să nu ne mai vaccinăm, să nu mai luăm măsurile de protecţie. Este o scădere care se întâmplă acum a numărului cazurilor care rămâne foarte mare, iar numărul cazurilor critice din 10.000 de cazuri care ajunge la spitale este destul de mult. Plus, din păcate, încă mulţi ajung tardiv la spital şi de aici noi insistăm să ia legătura cu medicii de familie, cu oricine. Cum află că sunt pozitivi, să ia legătura cu medicii, ca să poată să stabilească tratamentul, nivelul de afectare al lor", a declarat Raed Arafat.

Din nefericire, din cei 73 de pacienţi transferaţi în străinătate, 22 de persoane şi-au pierdut viaţa.

În total, 18 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 sunt transferați la spitale din Germania cu avioane ale forțelor aeriene germane și române.

În timpul zborului, pacienții sunt supravegheați de echipe medicale.

Transferul pacienților se face în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Până în prezent, au fost transferate în unități medicale din Ungaria și Polonia zeci de persoane care au nevoie de asistență medicală în secții ATI.

Ştire în curs de actualizare...

×
Subiecte în articol: Raed Arafat spitale Germania pacienti COVID-19
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close