Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, reacție controversată după ce instanța a anulat carantina de la Gornet. Ce se întâmplă cu daunele de 4 milioane de euro cerute de localnici

Raed Arafat, reacție controversată după ce instanța a anulat carantina de la Gornet. Ce se întâmplă cu daunele de 4 milioane de euro cerute de localnici

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a declarat, marți seară, că satul Gornet va rămâne în carantină, chiar dacă instanța a decis anularea ordinului care instituia măsura contestată de localnici. Ce se întâmplă cu daunele de 4 milioane de euro cerute de locuitori.

Raed Arafat, reacție controversată după ce instanța a anulat carantina de la Gornet. Ce se întâmplă cu daunele de 4 milioane de euro cerute de localnici
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    04 Aug 2020   •   18:30

Curtea de Apel București a anulat ordinul emis de Raed Arafat prin care se instituie carantina în localitatea prahoveană Gornet, după ce locuitorii au contestat decizia în instanță. Decizia este o premieră în România.

Raed Arafat, reacție contrversată după ce instanța a anulat carantina de la Gornet

„Carantina rămâne valabilă, pentru că decizia nu poate rămâne executorie, cel puțin așa știu că prevede legea. Deci, trebuie să se ajungă la recurs. Localitatea Gornet încă este sub carantină și va rămâne până la ora 22.00, mâine seară. În rest, nu comentez decizia până nu citesc motivația, în primul rând”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Avocatul satului Gornet, Bogdan Dumitru afirmă că decizia instanței ar trebui aplicată imediat.

Ce se întâmplă cu daunele de 4 milioane de euro cerute de localnici

Locuitorii comunei prahovene Gornet, localitatea asupra căreia a fost instaurată carantina în urmă cu două săptămâni, au cerut daune de 4.000.0000 de euro pentru prejudiciile create de restrângerea și îngrădirea activităților, dar și pentru "starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei”. Peste 450 de persoane din Gornet au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primiți de angajatorii din alte localități.

Intanța a respins solicitarea Primăriei Gornet de a fi despăgubită de către DSU, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 2 zile de la comunicare.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat gornet carantină
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close