Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: "Avem și cetățeni români în zona Ucrainei/ Noi ne pregătim pentru mii de refugiați"

Raed Arafat: "Avem și cetățeni români în zona Ucrainei/ Noi ne pregătim pentru mii de refugiați"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat marţi, la Antena 3, că România trimite medicamente în Ucraina la cererea guvernului ucrainean şi se pregăteşte pentru a primi refugiaţi.

Raed Arafat: "Avem și cetățeni români în zona Ucrainei/ Noi ne pregătim pentru mii de refugiați"
Sursa foto: gov.ro
de Silvia Preda    |    22 Feb 2022   •   17:53

"Ajutoarele pentru Ucraina se bazează pe o listă solicitată de Ucraina. Este o solicitare venită prin două mecanisme, mecanismul de protecție civilă europeană și mecanismul de răspuns la dezastre al NATO. Pe ambele mecanisme România a răspuns cu cantitățile cerute.

Ele includ în mod deosebit anumite medicamente, antibiotice și alte medicamente pe care le-au cerut, dezinfectanți. Este o listă de medicamente, dezinfectanți și materiale sanitare", a spus Raed Arafat.

Taberele de refugiaţi, pregătite

"Este făcută analiza de către inspectoratele pentru situații de urgență împreună și cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Sunt stabilite terenuri unde pot fi instalate tabere, nu înseamnă că toate vor fi folosite. Noi sperăm să nu folosim niciunul dintre ele. Pe lângă ele sunt identificate și locuri de cazare altele decât în tabere de corturi", a precizat Arafat.

Întrebat la ce număr de refugiați se așteaptă România, Raed Arafat a declarat că România se pregătește pentru cifre mari.

"Avem și cetățeni români în zona Ucrainei. E posibil să fie niciunul, câteva mii, câteva zeci de mii, depinde de amploarea și gravitatea situației în Ucraina".

"Noi ne pregătim ca să primim o cifră mai mare și sperăm să nu ajungem acolo", a mai spus Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Ucraina refugiati
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close