Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat spune adevărul: ”Pandemia a fost politizată! E foarte greșit! Putem ajunge...”

Raed Arafat spune adevărul: ”Pandemia a fost politizată! E foarte greșit! Putem ajunge...”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre momentele grele din timpul pandemiei și despre faptul că aceasta a fost politizată.

Raed Arafat spune adevărul: ”Pandemia a fost politizată! E foarte greșit! Putem ajunge...”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    23 Sep 2020   •   08:30

Întrebat de realizatoarea unei emisiuni dacă momentul alegerilor și campania electorală încurcă în vreun fel gestionarea pandemiei, medicul Raed Arafat a recunoscut că nu neapărat încurcă, dar îngreunează simțitor lupta cu pandemia. 

Nu pot să spun că încurcă, este o situație pe care o trăim, normal că orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie, automat este aspectul unei situații de urgență care se politizează. A existat politizare în această pandemie, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu…”, a declarat Raed Arafat pentru medikatv.ro.

Realizator: Deci pandemia a fost politizată…

Raed Arafat: Fără nicio discuție, la un anumit moment, acest lucru s-a observat…Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență.

Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale - s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite - că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic.

Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii!

Potrivit secretarului de stat, se poate ajunge chiar în situația în care ”populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav! Ar însemna să pierdem controlul.”

 

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close