Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, anunț despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență

Raed Arafat, anunț despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență

Raed Arafat a vorbit, marți seară, despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți un nou record de pacienți la ATI și morți din cauza COVID-19. Astfel, secretarul de stat în MAI recunoaște că organizarea alegerilor locale a contribuit la explozia numărului de cazuri noi.

Raed Arafat, anunț despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Oct 2020   •   22:48

"A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp. Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București.

Cifrele arată că ne îndreptăm spre un prag foarte periculos. Un prag care o să ne oblige să luăm anumite măsuri. Repet, nimeni nu vrea să ia aceste măsuri. Toate măsurile luate acum sunt menite să reducă impactul și răspândirea virusului, dar, dacă ele nu sunt respectată și situația continuă să se agraveze, nimeni nu poate să promită: Stați liniștiți că nu mai luăm alte măsuri.

Vă spun eu, o să ajungem în punctul în care lumea o să ne spună: De ce nu luați măsuri mai dure?", a declarat Raed Arafat, la TVR 1.

Raed Arafat, la Antena 3: Am putea avea teste COVID cu rezultate în 15 minute

"Strategia testărilor va suferi schimbări, mai ales pe schimbarea modului de testare pentru că au început să apară și deja sunt în verificare anumite teste pe antigen rapide. Este clar că vor fi alte abordări. Nu mă ocup eu de treaba asta. (...) Dacă se vor dovedi eficiente, dacă se vor dovedi accesibile vor schimba lucrurile, pentru că rezultatul îl vei putea obține în 15 minute, a declarat Raed Arafat, la Sinteza Zilei.

Coronavirus în România, 6 octombrie 2020. Record de morţi şi pacienţi la ATI în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 6 octombrie 2020. România a stabilit, astăzi, un nou record în ceea ce priveşte numărul oamenilor care au murit în ultimele 24 de ore, dar şi de pacienţi internaţi pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, în România, 73 de pacienţi infectaţi cu coronavirus au murit, iar în prezent, pe secţiile ATI sunt internaţi 608 pacienţi.

"Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 518 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Coronavirus în România, 6 octombrie 2020. 73 de români au murit în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (44 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria 50-59 de ani, 15 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani.

69 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Record de pacienţi internaţi la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097. Dintre acestea, 608 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.540.222 de teste. Dintre acestea 23.476 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.771 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.705 la cerere.

Pe teritoriul României, 11.433 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.834 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.695 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close