Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: "Termoscanarea nu-ţi ia datele, nu-ţi ia CNP-ul de pe frunte"

Raed Arafat: "Termoscanarea nu-ţi ia datele, nu-ţi ia CNP-ul de pe frunte"

În contextul în care din ce în ce mai multe persoane se revoltă din cauza faptului că le este luată temperatura înainte de a intra într-o clădire publică, Secretarul de stat, Raed Arafat, a explicat că termoscanarea nu fură datele nimănui și a precizat că măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau în sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie.

Raed Arafat: "Termoscanarea nu-ţi ia datele, nu-ţi ia CNP-ul de pe frunte"
Sursa foto: hepta
21 Mai 2020   •   07:29

„Termoscanarea e făcută de la distanță, printr-un scanner care îți vede temperatura, nu scrie numele tău, nu ia datele tale, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, nu ia nimic, nici măcar nu știe cum te numești. Dacă temperatura e peste un anumit nivel, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, secretarul de stat a mai afirmat că măsurarea temperaturii nu este eficientă în cazul persoanelor infectate, dar care nu au simptome.

 

×
Subiecte în articol: termoscanare Raed Arafat
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close