Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Trebuie umblat la programul de lucru al medicilor de la spitalele de stat, să se lucreze opt ore

Raed Arafat: Trebuie umblat la programul de lucru al medicilor de la spitalele de stat, să se lucreze opt ore

Raed Arafat: Trebuie umblat la programul de lucru al medicilor de la spitalele de stat, să se lucreze opt ore
26 Oct 2018   •   23:11

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că medicii trebuie să aibă un program de lucru clar de opt ore şi să existe un control al calităţii serviciilor medicale din spitalele publice.

"Este o problemă de fond, fundamentală în sistemul sanitar şi trebuie găsită o soluţie. Ştiu că sunt medici, în fiecare oraş există medici, care lucrează şi la stat şi la privat şi acest lucru trebuie analizat şi trebuie văzut fenomenul şi să punem un program de lucru clar de opt ore şi după program poate că sunt alte soluţii să lucreze şi în altă parte. S-a pus pe masă altă soluţie, practicată în Franţa de exemplu, să poţi să ai pacientul tău privat în spitalul public, asta există, dar nu să fii la doi patroni, la doi concurenţi în final şi să nu ştii unde este loialitatea ta şi cu cine eşti", a declarat medicul Raed Arafat, vineri seară. 

El spune că managerul unui spital public are responsabilitatea să impună anumite reguli.

"Regulile în spitale există (...), dar ele trebuie implementate. Poate că trebuie umblat la programul de lucru, să ajungem la un program de lucru normal de opt ore, la plata care se dă şi să nu rămânem la program redus. Nu suntem la program de opt ore în sistemul sanitar, suntem la un program redus şi nu ştiu dacă mai există vreo ţară care are un astfel de program în sectorul public. Trebuie să existe controlul calităţii, indicatorilor - eşti medic în spitalul public: cât ai făcut, câţi pacienţi ai văzut, consultat, care este rezultatul tău în sistemul public", a explicat Arafat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raed Arafat stat lucru
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close