Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: "Oricând poate să apară un val nou de refugiaţi"

Raed Arafat: "Oricând poate să apară un val nou de refugiaţi"

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a vizitat, miercuri, tabăra de refugiaţi ucraineni din Huşi, unde a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar adjunct pentru operaţiuni al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Raouf Mazou.

Raed Arafat: "Oricând poate să apară un val nou de refugiaţi"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    06 Apr 2022   •   18:33

Punctul de la Huşi este cel în care ajung refugiaţii care trec prin coridorul verde de la Palanca. 

"Avem mai multe lucruri care s-au făcut în ultima perioadă, am crescut capacitatea noastră şi în continuare o creştem, inclusiv UNHCR a venit cu capacităţi de cazare suplimentare pe care le stochează în România şi la nevoie putem să le punem dacă este nevoie. Fiecare minister cu competenţe pe termen mediu şi lung pe domeniul refugiaţilor, deja au comisii coordonate de la nivelul Cancelariei premierului şi care rezolvă aspectele necesare pentru integrarea celor care rămân în România.

Din acest punct de vedere pot să spun că până acum România prin Guvern, autorităţi locale, societate civilă, cetăţeni, autorităţi centrale, toţi împreună au lucrat într-o singură direcţie, pentru a sprijini refugiaţii care intră în România", a afirmat Raed Arafat.

România are capacitatea de a primi un nou val de refugiaţi

"Din momentul în care agresiunea continuă, iar oamenii nu sunt în siguranţă, oricând poate să apară un val nou şi valul respectiv să fie al unor oameni mai vulnerabili, mai nevoiaşi, care sunt dependenţi mai mult de ce trebuie să oferim noi, aşa că noi mergem pe scenariul cel mai grav.

Scenariul cel mai rău este că este posibil să apară un nou val şi să fie un val important şi pentru asta continuăm să fim pregătiţi", a mai spus Raed Arafat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raed Arafat refugiati Război Ucraina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close