Antena 3 Actualitate Raed Arafat: "Noua tulpină de COVID este detectată de testele existente. Am suspendat zborurile din cauza contagiozităţii foarte mari!"

Raed Arafat: "Noua tulpină de COVID este detectată de testele existente. Am suspendat zborurile din cauza contagiozităţii foarte mari!"

de Adrian Iclozan    |    20 Dec 2020   •   19:59
Raed Arafat: "Noua tulpină de COVID este detectată de testele existente. Am suspendat zborurile din cauza contagiozităţii foarte mari!"
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a explicat în direct, la Antena 3, motivele pentru care autorităţile române au decis suspendarea zborurilor între România şi Marea Britanie precum şi ce se va întâmpla cu pacienţii care se infectează cu noua tulpină de COVID-19, depistată în Regatul Unit.

"Zborurile între Marea Britanie şi România se suspendă începând de luni, ora 19.00, iar persoanele care intră în România venind din Marea Britanie începând de la miezul nopţii de duminică intră în carantină de 14 zile. Sunt măsuri preventive, luate după discuţii cu prim-ministrul interimar. Măsurile sunt menite să prevină răspândirea în ţară a noii tulpini de COVID-19, având în vedere contagiozitatea cu aproape 70% mai mare decât ce a fost până acum.

Raed Arafat: Nu există dovezi că noua tulpină ar provoca afecţiuni mai grave

Nu sunt probe că boala provocată de această tulpină ar fi mai gravă sau că simptomele ar fi mai grave (...) Încă nu sunt date care să ateste dacă vaccinurile sunt eficiente şi asupra acestei noi tulpini dar asta nu înseamnă că (oamenii) nu trebuie să se vaccineze, pentru că tulpina predominantă este cea pentru care s-a făcut vaccinul. Este posibil ca vaccinul să aibă efect şi asupra noii tulpini, dar aici trebuie să vină cu informaţii oamenii de ştiinţă (...) Nu există un protocol nou în ceea ce-i priveşte pe cei infectaţi cu noua tulpină, ci doar riscul ca, din cauza contagiozităţii mult mai mari, să apară mai mulţi infectaţi iar impactul asupra sistemului de sănătate să fie foarte serios. Tulpina cea nouă este detectată de testele de pe piaţă, nu avem date în sens contrar (...)

Raed Arafat: Sunt gata să mă vaccinez public dacă experţii în comunicare spun că este de folos

Eu am anunţat că, atunci când îmi vine rândul, mă vaccinez şi, dacă este nevoie, o fac chiar public pentru că eu cred în această modalitate de prevenţie. Experţii în comunicare să ne spună dacă acest lucru - vaccinarea publică a unei personalităţi - poate fi de folos. Dacă poate să fie de folos, este binevenit. Dacă poate duce la minimalizarea gestului şi la folosirea lui în alte scopuri, atunci mai bine nu (...) Important e să ştim că şi eu, şi alte personalităţi sunt dispuse să se vaccineze public, ca să dovedim că ceea ce predicăm nu este un lucru pe care nu l-am aplica pe noi", a spus Raed Arafat la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Decisiv Raed Arafat zboruri suspendate

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close