Antena 3 Actualitate Alexandru Rafila avertizează: Mănușile dau un fals sentiment de siguranță

Alexandru Rafila avertizează: Mănușile dau un fals sentiment de siguranță

02 Mai 2020   •   12:33
Alexandru Rafila avertizează: Mănușile dau un fals sentiment de siguranță
Sursa foto: Antena 3

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă. Președintele Societății Române de Microbiologie susține că mănușile nu sunt foarte utile în afara unităților medicale deoarece creează un fals sentiment de siguranță care contribuie la împrăștierea viruslui.

„Mănușile nu au mare eficiență, eu militez pentru spălatul pe mâini, care e mult mai eficient decât purtatul mănușilor.. 

Mănușile nu fac decât să ne dea un fals sentiment de siguranță. Măștile în schimb sunt foarte utile. ” a declarat Alexandru Rafila pentru Realitatea Plus.

Iohannis a anunțat că, după ieșirea din starea de urgență, începând cu data de 15 mai, cetățenii vor fi obligați să poarte mască în spațiile publice închise. Pentru ca acest lucru să poată fi realizat în siguranță, România ar trebui să dispună însă de cel puțin 30 de milioane de măști pe săptămână, arată calculele făcute de alte țări, care fac același lucru.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close