Antena 3 CNN Actualitate Raisa, fetița de 5 ani dispărută de acasă, a fost găsită moartă în râul Buzău: A fost recunoscută după pantalonașii roșii

Raisa, fetița de 5 ani dispărută de acasă, a fost găsită moartă în râul Buzău: A fost recunoscută după pantalonașii roșii

Alarma a fost dată joi seară, în jurul orei 9.30. Raisa Florentina, în vârstă de 5 ani şi 7 luni, a dispărut de acasă, din localitatea Găvăneşi, comuna Săgeata.

Raisa, fetița de 5 ani dispărută de acasă, a fost găsită moartă în râul Buzău: A fost recunoscută după pantalonașii roșii
de Mia Lungu    |    03 Iul 2021   •   11:43

Părinţii ei au sunat la 112 şi imediat au început căutările împreună cu zeci de echipaje de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Oamenii se temeau de o nenorocire, mai ales că minora era desculţă şi nu este îmbrăcată adecvat.

"În cadrul activităților de căutare din cursul acestei zile, în urma survolarii spațiului aerian, a fost observata pe cursul raului Buzău, în județul Brăila, silueta unui cadavru. Cu intervenția specifica a echipajelor Inspectoratulului pentru Situații de Urgență, urmează a se extrage cadavrul din apa și ulterior se va proceda la identificarea acestuia.", au transmis autoritățile, sâmbătă.

Echipajele de căutare au văzut pantalonași roșii din elicopter. Când au coborât mai aproape, și-au dat seama ca e silueta unui copil.

Raisa a fost căutată fără oprire timp de două zile

"Aseară, în jurul orei 21,45 am fost sesizaţi despre dispariţia fetiţei şi imediat au început căutările (...), inclusiv cu un câine de urme (...) Aproape 140 de poliţişti, pompieri şi jandarmi au participat azi-noapte la acţiunile de căutare, cărora li s-au alăturat succesiv şi echipe de voluntari, atât rude şi localnici, cât şi oameni veniţi din alte judeţe ale ţării, care au aflat din mass-media despre dispariţia fetiţei şi au vrut să ajute găsirea ei. Spre exemplu, din Braşov au sosit voluntari cu o maşină de teren.

 fost căutată toată noaptea trecută, fără întrerupere şi acţiunile continuă şi astăzi. Am păstrat efectivul de 140 de angajaţi ai MAI pe teren, dar începând cu ora 6 dimineaţa am început să reîmprospătăm, treptat, forţele de intervenţie pentru că cei care au desfăşurat căutări pe timpul nopţii au acţionat în condiţii dificile, zona fiind neiluminată, iar albia râului plină de vegetaţie înaltă", a declarat Ane-Mari Vrapciu, vineri.

Sătenii au sărit în ajutor şi au luat parte la operaţiune. Pentru că locuința micuței se află în apropierea râului Buzău, în zonă a fost adusă și o barcă pneumatică.

"Căutările sunt în desfăşurare acţionând aproximativ 140 de efective, precum şi voluntari şi sunt utilizate camere cu termoviziune", a spus, joi, Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt la IPJ Buzău.

Mai mulţi voluntari, dar şi membrii unui grup de pasionaţi de off-road, s-au oferit să o caute pe copilă, cu ATV-uri şi maşini de teren.

La momentul dispariţiei, Raisa Florentina era îmbrăcată cu pantaloni scurți, de culoare roșie şi nu purta nimic în partea de sus a corpului.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close