Antena 3 CNN Actualitate Raluca, o elevă din Şovarna, a reuşit să intre cu media 10 la Colegiul Militar din Craiova

Raluca, o elevă din Şovarna, a reuşit să intre cu media 10 la Colegiul Militar din Craiova

Raluca Elena Andronie, o elevă din Şovarna, judeţul Mehedinţi, a reuşit să intre cu media 10 la Colegiul Militar Craiova, în ciuda faptului că a făcut şcoala online.

Raluca, o elevă din Şovarna, a reuşit să intre cu media 10 la Colegiul Militar din Craiova
de Adriana Drăghici    |    07 Iun 2021   •   12:33

Perioada pandemiei a fost o provocare pentru elevii din România. Cursurile online au fost o noutate şi nu de puţine ori au reprezentat un impediment major pentru ei.

Cu toate acestea, există şi poveşti de succes ale elevilor care au reuşit, cu multă muncă şi sârguinţă, să-şi împlinească visurile.

Raluca Elena Andronie termină clasa a 8-a la o şcoală din mediul rural, în comuna mehedinţeană Șovarna. Acolo mai învaţă 78 de elevi care s-au luptat să demonstreze că se poate face carte şi în condiţii mai puţin prielince.

"Examenul a fost destul de uşor pentru o persoană pregătită. Mă bucur că am luat o notă mare. Mi-a plăcut cariera militară şi am avut alte exemple care mi-au povestit lucruri bune despre ce se întâmplă acolo", a declarat Raluca Andronie.

"Raluca este o elevă muncitoare, organizată şi foarte ambiţioasă dovadă fiind şi rezultatul maxim pe care l-a obţinut", a explicat Daniela Borîntiş, profesoară la Şcoala Gimnazială Şovarna.

Adolescenta a fost admisă, cu media 10, la Liceul Militar din Craiova. O reuşită pentru care a muncit din greu. Astfel i-a îndeplinit şi visul tatălui său, care în tinereţe a ratat admiterea la o şcoală militară.

Copila continuă o tradiţie începută acum câţiva ani la mica şcoală din Șovarna: este deja cel de-al cincilea elev admis la Liceul Militar, însă singurul din acest an şcolar.

"Suntem mândri de acest lucru şi pe viitor încurajăm acest lucru. Copiii isteţi trebuie să ajungă în punctele cheie", a precizat Dan Ivănel, directorul Şcolii Gimnaziale Şovarna.

Perspectiva unei cariere sigure şi fără griji a zilei de mâine, dar mai ales bucuria de a îmbrăca haina militară, sunt motivele pentru care fata şi-a ales această carieră, a mărturisit ea.

Povestea Ralucăi a fost prezentată şi într-un clip video pe pagina de Facebook Antena 3, acolo unde a devenit virală. În numai 48 de ore, peste 500.000 de oameni au văzut povestea.

De asemenea, aproape 50.000 de oameni au apreciat postarea.

×
Subiecte în articol: Şovarna mehedinti
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close