Antena 3 Actualitate Raluca Turcan, anunț pentru elevi despre şcoala online. Ce măsuri a luat grupul de lucru de la Guvern

Raluca Turcan, anunț pentru elevi despre şcoala online. Ce măsuri a luat grupul de lucru de la Guvern

de Denisa Nedelcu    |    15 Iul 2020   •   17:00
Raluca Turcan, anunț pentru elevi despre şcoala online. Ce măsuri a luat grupul de lucru de la Guvern
Sursa foto: Hepta

La noi în ţară, educaţia a fost privită de multe ori cu o lupă electorală, a spus, miercuri, Raluca Turcan, vicepremierul acuzând fostele guverne că au făcut schimbări, dar nu au fost capabile să modernizeze sistemul.

"Educaţia a fost de multe ori - aproape aş spune că la fiecare mandat şi la fiecare schimbare de ministru - a fost privită cu o lupă electorală, să fie bine pentru toată lumea, ca să nu supărăm pe nimeni. 

De aceea am ajuns în momentul de faţă cu educaţia din România să nu fie percepută la nivel de masă acolo unde trebuie să ajungă un stat cu un set de măsuri integrate ca o sursă de dezvoltare şi de reuşită în viaţă. Avem în momentul de faţă nişte excepţii remarcabile cu copii extraordinari, cu rezultate extraordinare, cu profesori cu har şi implicaţi, dar la nivel de masă în continuare România este o ţară a decalajelor uriaşe", a spus Turcan, la o dezbatere on-line pe tema perspectivelor din învățământul românesc, potrivit agerpres.ro.

Grup de lucru la guvern pentru situaţia din Educaţie

Acum, în condiţiile actuale generate de criza din sănătate, Turcan susţine că la nivelul Guvernului s-a format un grup de lucru pentru pregătirea începerii şcolii, iar din acest grup fac parte şi reprezentanţi din Ministerul Dezvoltării.

"Am constituit la nivel de Guvern inclusiv în parteneriat cu Preşedinţia României un grup de lucru prin care pregătirea şcolii în viitorul an şcolar să nu fie lăsată pe umerii exclusiv ai Ministerului Educaţiei, ci să fie un efort comun. În acest grup de lucru este şi Ministerul Dezvoltării Regionale. De ce? Pentru că investiţii pe partea de infrastructură se pot face prin Ministerul Dezvoltării Regionale. 

(...) Am chemat la o discuţie care a fost foarte bună şi reprezentaţii autorităţilor locale, Asociaţiei Comunelor din România, Asociaţiei Municipiilor şi Oraşelor din România şi Asociaţiei Oraşelor din România - trei entităţi administrativ teritoriale cărora le-am spus că începerea şcolii chiar din perspectiva lor ca şi primari nu poate fi lăsată doar pe umerii Ministerului Educaţiei şi eventual ai Guvernului", a anunţat vicepremierul Turcan.

Turcan: Predarea on-line, foarte dificilă la grădiniţă şi învăţământul primar

Grupul de lucru constituit de guvern a propus deja o serie de măsuri pentru situaţia în care se află acum învățământul românesc, în condiţiile generate de pandemia de COVID.
"Au venit cu măsuri alternative despre ceea ce s-ar putea face: de la containere, de la identificare de săli în care să se ţină cursuri, practic un efort şi o deschidere care pe noi ne-au bucurat foarte tare", a arătat Raluca Turcan.

În opinia sa, este dificil ca la grădiniţă şi în învăţământul primar să se ceară predarea on-line.

"La grădiniţă şi în învăţământul primar este foarte dificil să ceri şi să urmăreşti predarea on-line. Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar. Dar dacă vom ajunge să mergem pe predarea online atunci evident vor exista şi măsuri de sprijin pentru părinţi", a mai spus reprezentantul Executivului.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close