Antena 3 CNN Actualitate Contradicții uriașe pe închiderea mall-urilor. Orban, anunț de ultimă oră, după declarațiile Ralucăi Turcan

Contradicții uriașe pe închiderea mall-urilor. Orban, anunț de ultimă oră, după declarațiile Ralucăi Turcan

Ludovic Orban se dezice de spusele vice-premierului, Raluca Turcan. Premierul exclude închiderea mall-urilor în contextul pandemiei, deși varianta a fost exprimată public chiar de către colega sa de Guvern.

Contradicții uriașe pe închiderea mall-urilor. Orban, anunț de ultimă oră, după declarațiile Ralucăi Turcan
de Laura Dinu    |    28 Oct 2020   •   08:20

Este o preocupare constantă a mea, ca premier, tratarea serioasă a fiecărui element din lupta contra pandemiei. Am vorbit cu domnul Ministru Tătaru de două ori, de asemenea am comunicat cu alți reprezentanți ai autorităților din România pe temele luptei anti-COVID și evident că și cu președintele, suntem într-un dialog permanent”, a spus premierul.

Cu privire la declarațiile Ralucăi Turcan, despre o posibilă închidere a mall-urilor, Orban a declarat că nu cunoaște aceste declarații și că nu este cazul, în acest moment, pentru  o astfel de măsură. 

”Nu cunosc aceste declarații. Noi luăm decizii! Când avem de anunțat deciziile, le anunțăm public. Poate s-a referit la cinematografele din mall-uri, sau restaurantele din mall-uri care sunt afectate de restricțiile care sunt impuse când se depășește indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conținutul declarației.

La ora actuală nu intenționăm să luăm alte măsuri restrictive, a declarat premierul Ludovic Orban, în timpul vizitei oficiale în Franța. 

Raluca Turcan despre închiderea mall-urilor şi carantinarea de noapte

"Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune, ce mai facem.

Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Mai avem şapte zile. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor", a mai spus Raluca Turcan.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan Ludovic Orban mall
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close