Antena 3 CNN Actualitate Raluca Turcan: “Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind minciuni”

Raluca Turcan: “Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind minciuni”

Ministrul muncii, Raluca Turcan a lansat un atac dur pe reţelele de socializare prin care îl acuză pe liderul PSD Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021.

Raluca Turcan: “Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind minciuni”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Ian 2021   •   20:15

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni, printr-o postare pe Facebook că noua putere a dat românilor "cinci ţepe uriaşe" încă din prima săptămână de guvernare. 

El a făcut referire la pensionari, salariaţi, profesori, antreprenori şi domeniul Justiţiei şi încheie spunând că "guvernarea Țeparilor care mint, fură și taie venituri nu poate scoate România din criză". 

În replică, ministrul muncii, Raluca Turcan l-a acuzat pe Marcel Ciolacul că încearcă să manipuleze pensionarii.

“Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021. Începutul de an nu i-a adus nici mai multă înțelegere asupra realității din România, nici mai multă empatie față de pensionari.

Cu același cinism care a caracterizat întotdeauna politica așa-zis ”socială” a PSD, Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleași eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern”, a spus Turcan pe reţelele de socializare.

Ea i-a oferit apoi câteva clarificări absolut necesare lui Marcel Ciolacu cu privire la măsurile luate de PNL în plină criză sanitară.

“Câteva clarificări îi sunt, în acest context, absolut necesare lui Marcel Ciolacu, căruia îi reamintesc totodată că cea mai mare creștere a punctului de pensie a făcut-o Guvernul PNL, în vreme de criză:

Cei care ies în pensie acum beneficiază de valoarea punctului de pensie majorată în septembrie 2020, adică 1442 lei și de indicele de corecție de 1,41;

Orice pensionar în plată care a mai realizat venituri după pensionare sau vine cu documente noi (adeverințe cu sporuri, grupe de muncă, etc.), care nu au fost prezentate inițial la dosarul de pensie, poate solicita o recalculare a pensiei în baza acestor documente, iar termenul legal de soluționare este de 45 de zile de la data depunerii documentației;

1 septembrie 2021 este data la care pensiile pot intra în plată conform legislației în vigoare, adică Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii”, a mai spus Raluca Turcan în postarea de pe Facebook.

Mai mult, ministrul muncii a precizat că PSD nu a avut niciodată intenția, în atâția ani la guvernare, să construiască un sistem corect, bazat pe contributivitate

“Alte lucruri importante pe care Marcel Ciolacu trebuie să le afle despre pensiile din România:

Am făcut deja primele demersuri pentru a reașeza sistemul public de pensii pe baze echitabile, prin modificarea legislației. Există deja o comisie interinstituțională care va veni cu propuneri în acest sens. PSD nu a avut niciodată intenția, în atâția ani la guvernare, să construiască un sistem corect, bazat pe contributivitate;

Pensiile speciale ale aleșilor locali au fost prorogate;

Cine a legiferat pensii speciale în România și le-a apărat cu strășnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, a conchis Turcan în postarea de pe Facebook.

Ciolacu: În prima săptămână de guvernare, noua putere a dat deja cinci țepe românilor. A promis prosperitate, dar oferă austeritate

"Realitatea lui Cîțu este că pensiile NU vor crește decât din septembrie, cu un procent infim, care nu acoperă majorările de prețuri la alimente, medicamente și utilități. V-au mințit, v-au păcălit", a spus Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

 

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close