Antena 3 Actualitate Raluca Turcan, anunţ pentru mineri: "Pe 25 februarie, oamenii vor primi în cont banii de salarii"

Raluca Turcan, anunţ pentru mineri: "Pe 25 februarie, oamenii vor primi în cont banii de salarii"

de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   19:32
Raluca Turcan, anunţ pentru mineri: "Pe 25 februarie, oamenii vor primi în cont banii de salarii" Hepta

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunţat, miercuri, că au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii.

"Toate procedurile premergătoare realizării plăților restante către cei peste 4 000 de mineri angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii virați în conturi, așa cum am stabilit cu reprezentanții sindicali", a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan pe Facebook.

Ea a subliniat că au fost parcurse trei etape importante pentru a se ajunge la o soluție care să asigure plata salariilor și beneficiilor restante,

 "1. Modificările legislative care să permită utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale care să permită practic plata salariilor pentru angajații CEH S.A.. Prin modificarea normelor metodologice ale aceleiași legi, s-a asigurat suma necesară pentru plata creanțelor salariale de către CEH S.A.;

 2. Am discutat cu reprezentanții minerilor un calendar al plăților care să ne permită să asigurăm, financiar, atât plata salariilor restante, cât și a celorlalte beneficii precum tichetele de masă și costurile cu transportul la și de la locul de muncă. În aceeași zi, 22 februarie, am semnat un acord care a avut drept rezultat încheierea protestelor și ieșirea minerilor din subteran;

 3. A doua zi după încheierea acordului, în 23 februarie, au fost virate deja în conturile indicate în borderourile transmise de CEH Hunedoara sumele aferente creanțelor salariale pentru luna ianuarie 2021. Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăți s-au făcut cu 2 zile în avans față de calendarul agreat cu reprezentanții sindicatelor minerilor", a mai spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan: "Am adoptat prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului"

 "Astăzi, am adoptat prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului, prin care vor fi acoperite tichetele de masă și transportul, sume restante din ultimele 10 luni. Plățile se derulează prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecții Sociale, prin agenția județeană Hunedoara și sunt în sumă totală de 11 milioane lei.

Prin urmare, au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii, urmând ca în 26 februarie să poată fi virate sumele reprezentând restanțele pentru transport și tichete de masă.

Îmi doresc ca efortul pe care l-am făcut împreună cu Ministerul Energiei, cu reprezentanții minerilor, cu colegii din Guvern să însemne nu doar finalul unui conflict de muncă, ci și un impuls pentru accelerarea procesului de reorganizare a CEH S.A. care să permită o redresare pe termen lung a activităților din zonă", a mai spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close