Antena 3 Actualitate Raluca Turcan: "Mâine începe colectarea datelor din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii"

Raluca Turcan: "Mâine începe colectarea datelor din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii"

de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   21:38
Raluca Turcan: "Mâine începe colectarea datelor din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii" Hepta

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că începănd de mâine va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor din toată țara noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii.

Am participat astăzi, alături de echipa Casei Naționale de Pensii și de reprezentanții tuturor caselor teritoriale de pensii, la o demonstrație a modului în care funcționează noul soft și am parcurs, împreună, câțiva dintre pașii pe care îi presupune operațiunea de evaluare a unui dosar.

De altfel, în etapa de testare a softului au fost deja evaluate 820 de dosare și ne-am propus ca, în termen de un an, cu efortul susținut al colegilor din casele de pensii din țară, să ducem la bun sfârșit întregul proces de evaluare.

Raluca Turcan: "Am identificat soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare"

 "Am identificat, de asemenea, soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare, pentru că această procedură nu trebuie să afecteze activitatea curentă a caselor și nici efortul de recuperare a restanțelor în recalcularea dosarelor.

I-am îndemnat pe toți colegii din casele teritoriale de pensii să fie riguroși în munca pe care o vor depune, pentru că de acuratețea datelor introduse va depinde pensia pe care o vor primi, lună de lună, milioane de beneficiari, după recalculare", a mai spus Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan: "Recalcularea pensiilor se face în funcţie de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament"

"De altfel, softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament. În paralel cu identificarea soluției tehnice pentru colectarea datelor - softul prezentat astăzi, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii", a mai spus Raluca Turcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close