Antena 3 CNN Actualitate Raluca Turcan: Sporurile bugetarilor să nu fie mai mari de 20% din salariul de bază

Raluca Turcan: Sporurile bugetarilor să nu fie mai mari de 20% din salariul de bază

Trebuie încheiată ipocrizia legată de sporurile inventate doar pentru mărirea salariilor, spune ferm ministrul Muncii.

Raluca Turcan: Sporurile bugetarilor să nu fie mai mari de 20% din salariul de bază
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   11:03

Raluca Turcan a declarat la un post de televiziune că sporurile nu ar trebui să fie mai mari de 20% din salariul de bază şi să fie acordate numai anumitor categorii de personal.

”Avem sporuri create ca artificii ca să crească salariile. Aceste sporuri fie vor fi reduse în sumă fixă, de obicei, iar acolo unde salariile chiar trebuie să crească, pentru că au fost lăsați în urmă, să crească pe grila de salarizare, să crească salariul de bază. Nu trebuie să inventezi sporuri care mai de care mai năstrușnice, ci mai degrabă ajuți omul să aibă un salariu de bază mai mare”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan: Sporurile nu ar trebui să fie mai mari de 20% din salariul de bază

”Sunt unele categorii care nu au fost introduse pe grila de salarizare. Am primit de la autoritățile publice locale solicitarea să fie și ei introduși pe grilă, pentru că salarizarea din primării, de exemplu, se face raportat la salariul primarului. Avem anomalii în care salarii dintr-o primărie micuță sunt mai mari decât într-o primărie, reședință de județ, uneori chiar mai mari decât în administrația centrală, ceea ce este nefiresc. (...)

Cred că trebuie să încheiem cu ipocrizia legată de sporurile inventate doar pentru a majora salariile. Politica noastră, în materie de salarizare în sistemul public, pleacă de la o mai bună ierarhizare pe grila de salarizare pentru categoriile socio-profesionale, iar sporurile să se acorde nu mai mult de 20% din nivelul salariului de bază”, a declarat Raluca Turcan, marți seară, la B1TV.

Citiți și: Raluca Turcan, mesaj pentru angajații HoReCa, după ultimele restricții: “Să nu accepte să lucreze la ‘gri’ "

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan sporuri bugetari salariu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close