Antena 3 CNN Actualitate Ramona Ioana Bruynseels, candidat la prezidențiale, ia țara la pas pentru a descoperi adevăratele probleme ale românilor

Ramona Ioana Bruynseels, candidat la prezidențiale, ia țara la pas pentru a descoperi adevăratele probleme ale românilor

Ramona Ioana Bruynseels, candidat la prezidențiale, ia țara la pas pentru a descoperi adevăratele probleme ale românilor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
29 Aug 2019   •   11:58

În timp ce partidele politice se luptă pentru fotoliile din Guvern, Ramona Ioana Bruynseels, candidat la preşedinție, bate ţara la picior. Doar aşa pot fi descoperite adevăratele probleme care îi interesează pe români. Plecarea masivă a oamenilor la muncă în străinatate este unul dintre principalale subiecte care revine tot timpul în discuţiile pe care le are cu cetățenii, mai ales în judeţele din zona Moldovei. Ramona Bruynseels a fost ieri în Bacau şi Vrancea, urmând să îşi continue zilele acestea turneul în Neamt, Iaşi şi Suceava.

„Vizita din județul Bacău a fost marcată de o serie de evenimente cu o încărcătură emoțională enormă. Am văzut în ochii lor o durere mascată de zâmbete amare din cauza sistemului ce a împins o mare parte a populației din Moldova să plece în străinătate.

Constat cu groază dezinteresul față de regiunile subdezvoltate ale României din partea Ministerului Transporturilor și nu numai.

La ferma Horta Altoi, unde am avut plăcerea să o cunosc pe doamna Maricica Vrabie, am aflat cu stupoare că aceștia plătesc anual către CNADR 2000 de Euro pentru a putea avea acces din drumul european către bucata lor de pământ. De 10 ani au plătit 20 de mii de euro. O taxă care nu se justifică ținând cont de starea deplorabilă a drumului din cauza lipsei de mentenanță din partea Ministerului de Transporturi.

În același timp, Viorel Antal, care are o mică firmă de vulcanizare, mi-a vorbit despre riscurile enorme necesare pentru a ridica și a menține afacerile în care el, soția și fratele lui au investit ani de zile. Antreprenorii au de a face zilnic cu abuzuri din partea instituțiilor și cu politici birocratice - care în final nu îi fac decât să renunțe.

România se confruntă cu o stare acută a lipsei forței de muncă, deoarece o mare parte a populației țării noastre este plecată în străinătate pentru un trai mai bun.

Tinerii investitori cedează în fața legilor care NU au fost construite ca să îi sprijine pentru un trai mai bun, pentru a pune pe piața locuri de muncă pentru toate clasele sociale. Legile din România sunt făcute după bunul plac al unor actori politici care își urmăresc doar interesele”, a spus Ramona Bruynseels. 

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close