Antena 3 CNN Actualitate Ramona Mănescu: Guvernul ar trebui să realoce cele patru miliarde de la ministerul Elenei Udrea pentru cofinanţarea proiectelor europene

Ramona Mănescu: Guvernul ar trebui să realoce cele patru miliarde de la ministerul Elenei Udrea pentru cofinanţarea proiectelor europene

Ramona Mănescu: Guvernul ar trebui să realoce cele patru miliarde de la ministerul Elenei Udrea pentru cofinanţarea proiectelor europene
de N.B.    |    16 Noi 2011   •   13:25

Coordonatoarea liberalilor in Comisia REGI a PE, Ramona Mănescu, susţine că suma de patru miliarde de euro acordată de Executiv Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii ar putea fi salvatoare pentru economia românească, dacă guvernul va folosi aceşti bani pentru a cofinanţa proiecte europene importante, în loc sa îi permită Elenei Udrea să favorizeze clientela PDL, informează un comunicat  remis Antena 3.

"Solicit premierului României să redirecţioneze cele patru miliarde de euro alocate ministerului condus de doamna Elena Udrea către cofinanţarea a cât mai multor proiecte europene”, afirmă Ramona Mănescu în comunicat.

În Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European a fost votat un raport care prevede reducerea costurilor de cofinanţare a proiectelor europene de la 15 % la 5 % din valoarea proiectului. Măsura este una excepţională şi se aplică doar pentru şase state din Uiniunea Europeană, cele mai afectate de criză. Printre cele şase state se numără şi România.

În acest context, coordonatoarea liberalilor în Comisia REGI cere Guvernului să aloce urgent, de la bugetul naţional banii necesari implementării proiectelor europene. "Aşadar, în loc să acorde 4 miliarde de euro ministerului condus de doamna Udrea pentru Programul Naţional de Dezvoltare, şi implicit clientelei PDL, Guvernul ar trebui să folosească această sumă pentru a asigura cofinanţarea proiectelor europene blocate şi implicit a crea noi locuri de muncă" se arată în comunicat.

"Noi, la nivelul instituţiilor europene, am înţeles nevoia de a sprijini statele să depăşească impasul economic în care se află însă trebuie să ne asigurăm că şi Executivul României înţelege şi îşi asumă responsabilitatea care îi revine în a utiliza eficient aceste ajutoare financiare" încheie Ramona Mănescu.

Măsura adoptată de Comisia REGI a PE este una excepţionala, vizând cele şase state membre, cele mai afectate de criza economica, respectiv: Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Letonia şi Ungaria.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close