Antena 3 Actualitate Ramona Mănescu, scrisoare către Barroso: CE să explice cum poate exercita mass-media presiuni nejustificate, când rolul ei este de a informa

Ramona Mănescu, scrisoare către Barroso: CE să explice cum poate exercita mass-media presiuni nejustificate, când rolul ei este de a informa

31 Ian 2013   •   20:03
Ramona Mănescu, scrisoare către Barroso: CE să explice cum poate exercita mass-media presiuni nejustificate, când rolul ei este de a informa

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu i-a adresat o întrebare scrisă preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca urmare a prezentării raportului privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV, a declarat Radu Tudor în ediţia de joi seară a emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3.

În opinia europarlamentarului PNL documentul prezintă o serie de inadvertenţe şi neadevăruri care necesită clarificări din partea Executivului European.

"In ceea ce privește conținutul documentului, consider că acesta exprimă multe îngrijorări ale CE, nejustificate. Un exemplu în acest sens ar fi numărul de Ordonanțe de Urgentă emise de guvern precum și neutralitatea Avocatului Poporului. Deși, doar în anul 2010, Guvernul Boc a emis peste 130 de Ordonanțe de Urgenta iar Avocatul Poporului, de la acea vreme, nu a făcut nimic în acest sens, Comisia Europeana nu a considerat că aceste aspecte sunt suficient de grave pentru a fi menționate în rapoartele de țară din acel an. De aceea, am cerut Executivului European sa-și justifice lipsa de obiectivitate în aceasta situație", i-a scris europarlamentarul PNL preşedintelui Comisiei Europene.

Un alt aspect deosebit de grav, în opinia europarlamentarului liberal, menționat în scrisoarea adresată Comisiei se referă la presupusele "presiuni " exercitate de presă asupra sistemului judiciar.

"Comisia Europeană trebuie să explice cu argumente și dovezi clare cum poate exercita mass-media "presiuni nejustificate și acte de intimidare asupra sistemului judiciar" având în vedere că rolul presei este tocmai acela de a informa opinia publica. Presa trebuie sa aibă libertatea de a face investigații jurnalistice și a prezenta dovezi corecte și obiective indiferent dacă acestea se referă la un cetățean de rând sau la un magistrat", a adăugat aceasta.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire" a declarat joi seară că a trimis în numele său alte două cereri importante către Bruxelles şi că aşteaptă şi alte "luari de poziţii" din ţară, referitoare la raportul MCV.

"Unii, punctual, acţionează. Eu astăzi am făcut două cereri importante către Bruxelles. Ramona Mănescu a făcut încă una. Mâine îmi vin de aici, din România, încă două luări de poziţie . Vă asigur că nu stau cu mâinile in sân şi că în săptămâna viitoare voi avea deja un bilanţ onorabil prin care vom încerca să lămurim de ce acei indivizi de la Bruxelles se lasă pradă unor intoxicări mizerabilă la adresa României şi la adresa mass-media", a adăugat Radu Tudor.


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close