Antena 3 CNN Actualitate Cum puteau fi trataţi arşii în condiţii excepţionale în ţară

Cum puteau fi trataţi arşii în condiţii excepţionale în ţară

Cum puteau fi trataţi arşii în condiţii excepţionale în ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Noi 2015   •   15:58

Cât timp medicii din Israel îi îngrijesc pe răniţii din incendiul de la Colectiv, în ţară, o secţie de arşi, considerată una dintre cele mai moderne din Europa, stă închisă. 

 
A fost inaugurată în urmă cu şapte luni. Cu o aparatură de milioane de euro, clinica de arşi de la Spitalul Floreasca nu a putut să-şi primească răniţii. Din cauza unei defecţiuni la sistemul de ventilaţie, dar şi din cauza lipsei de paturi şi a personalului specializat, uşile clinicii au rămas închise cât timp răniţii noştrii au fost transportaţi la clinici din străinătate.

30 octombrie 2015 a fost noaptea care a îndoliat o ţară întreagă. Zeci de tineri şi-au pierdut viaţa în tragicul incendiu din clubul Colectiv. Pentru alţii a început o adevărată luptă pentru viaţă. Impresionaţi de tragedie, medicii străini au venit în ajutorul răniţilor care nu au putut fi trataţi în clinica specializată de arşi de la Spitalul Floreasca. 
 
Clinica specială de arşi de la Spitalul Floreasca nu a putut primi răniţii de la tragedie din cauza unei defecţiuni la sistemul de ventilatie, dar şi din cauza lipsei personalului.
 
În clinică s-au investit 8,5 milioane de euro iar la inaugurare se vorbea că este cea mai dotată secţie cu  această specialitate din ţară. 
 
În noaptea tragediei sute de tineri ar fi avut nevoie de acea clinică de la spitalul Floreasca, dar uşile clinicii nu s-au deschis pentru răniţii noştri, chiar dacă aparatura era de ultimă generaţie.
 
Ministrul Sănătăţii, Achim Cadariu, pregăteşte un program naţional pentru dotarea şi reabilitarea centrelor care tratează pacienţii cu arsuri din ţară. Programul ar susţine şi tratamentul pacientului după ce depăşeşte perioada critică. Ministrul Sănătăţii a anunţat că Guvernul se va împrumta la Banca Mondială pentru a susţine acest program de ajutorare a pacienţilor arşi. Ceea ce presupune, dotări cu camere sterile şi paturi de terapie intensivă pentru bolnavii în stare critică.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close