Antena 3 CNN Actualitate 31 dintre răniţii de la Colectiv se agaţă de viaţă în spitalele din străinătate

31 dintre răniţii de la Colectiv se agaţă de viaţă în spitalele din străinătate

31 dintre răniţii de la Colectiv se agaţă de viaţă în spitalele din străinătate
de S.T.    |    18 Noi 2015   •   08:40

31 dintre răniţii de la Colectiv se agaţă de viaţă în spitalele din străinătate. Un spital militar de lângă Bruxelles a devenit casă pentru opt dintre răniţii de la Colectiv şi pentru familiile lor.

Salvarea lui Ionuţ, a lui Pavlos, a lui Andrei sau a Adrianei stă acum în priceperea chirurgilor belgieni. Cei opt tineri sunt pe mâini bune. Clinica pentru arşi a spitalului este una dintre cele mai bune din Europa. După o săptămână de operaţii şi tratamente, din Belgia au venit şi veştile bune. Ionuţ Sălăjan e bine şi zâmbeşte dintr-o fotografie făcută chiar în spital de soţia lui Alina. Trupul se vindecă. Sufletul, însă, are nevoie de timp.

Şi Adina Apostol e bine. S-a trezit din comă şi le-a vorbit pentru prima oară părinţilor, după tragedie. E bine şi curajosul Pavlos, băiatul de 15 ani care a sărit în foc să-şi salveze prietenul.

31 de răniţi sunt în grija medicilor din străinătate. Ultimul a fost trimis ieri în Austria. Mario Marin Cezar are 33 de ani şi trupul ars pe jumătate. I-au stat alături logodnica şi mama.

Alţi 50 de răniţi au rămas la spitale din ţară. Mai sunt opt critici, alti cinci sunt grav şi alţi 37 sunt stabili. La Spitalul Militar din Bucureşti, de trei săptămâni, medicii lucrează ca în linia întâi a unui câmp de râzboi. Până acum, n-au pierdut niciun rănit.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close