Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul fetiței sechestrate. De ce l-au lăsat polițiștii pe răpitor în libertate

Răsturnare de situație în cazul fetiței sechestrate. De ce l-au lăsat polițiștii pe răpitor în libertate

Bărbatul suspectat că a sechestrat o fetiță de 12 ani într-un apartament din sectorul 4 a fost prins seara trecută și dus la audieri.

Răsturnare de situație în cazul fetiței sechestrate. De ce l-au lăsat polițiștii pe răpitor în libertate
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   09:10

Update 09:10. Bărbatul suspectat că a sechestrat o fetiţa de 12 ani într-un apartament din sectorul 4 va fi cercetat în libertate. Acesta a fost audiat de poliţişti, iar din declaraţiile sale reiese faptul că fetiţa se mutase cu el de buna voie şi că avea cheie de la casă. Cu toate acestea, fata a sunat ieri la poliţie şi a spus că este sechestrată în casă.

Din primele informații, reieșea că fetița a fost ademenită pe o rețea socială, iar răpitorul, cu 30 de ani mai în vârstă, i-ar fi dat întâlnire. Când fata s-a prezentat, ar fi răpit-o și ar fi sechestrat-o într-un apartament. 

Polițiștii au reușit să o elibereze pe fetiță din apartamentul în care era ținută captivă, după ce au luat legătura cu ea prin telefon. Aceasta le-a spus agenților că răpitorul a lăsat-o singură în casă și că vede pe geam numerele a două mașini aflate într-o parcare. Echipajele de la mai multe secții au pornit în căutarea ei și au reușit să o localizeze într-un apartament din sectorul 4. Oamenii legii au forțat un geam și au scos-o pe fereastră. 

După ce a fost salvată, fetița a fost adusă la audieri, însoțită de familie. 

Vreau să fac apel pentru părinți, să aibă grijă de copii. Avem copil de 12 ani, am intrat în Facebook-ul lui, am văzut numai sex virtual, cu oameni peste 20 de ani, oameni de 30, 40. Sunt foarte mulți pedofili... Au trimis poze cu ***, deci aveți grijă de copii”, a declarat mama fetei. 

Suspectul a fost capturat după câteva ore. Anchetatorii spun că este vorba de un bărbat de 42 de ani. Acesta a fost dus la audieri și este cercetat pentru sechestrare și corupere de minori. 

Părinții au făcut prima sesizare

Prima sesizare a fost făcută de părinții fetei, la o secție de poliție din sectorul 5, de unde aceasta a dispărut. Mai apoi, agenții de la serviciul Investigații Criminale au venit pe urma fetei, reușind să ia legatura cu aceasta prin telefon, cu ajutorul părinților.

„Astăzi, prin apel 112 a fost sesizată dispariţia unei minore, reclamaţia fiind formulată de o rudă. Din datele transmise, cât şi dintr-un apel 112 ulterior, minora a fost depistată pe raza sectorului 4, la acest moment fiind in custodia poliţiştilor”, a anunţat Poliţia Capitalei.

×
Subiecte în articol: rapitor
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close