Antena 3 CNN Actualitate Raport favorabil pe starea de alertă. Legea va intra în vigoare de la publicare. Amendamentul PNL, contrar Constituției

Raport favorabil pe starea de alertă. Legea va intra în vigoare de la publicare. Amendamentul PNL, contrar Constituției

Deputații au votat, miercuri, în Comisia Juridică, un amendament, prin care starea de alertă să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial și nu după trei zile, ceea ce intră în contradicție cu prevederile Constituției.

Raport favorabil pe starea de alertă. Legea va intra în vigoare de la publicare. Amendamentul PNL, contrar Constituției
Sursa foto: antena3
13 Mai 2020   •   13:36

Legea care privește starea de alertă a fost modificată masiv, iar una din schimbări a venit chiar din partea Partidului Național Liberal, și anume, legea să între în vigoare imediat ce este publicată în Monitorul Oficial și nu după trei zile, așa cum spune Constituția. Amendamentul a primit aviz favorabil cu scurt timp în urmă.

Pe de altă parte, senatorul PNL, Alina Gorghiu, a declarat că, din când în când, în politică ”e permis să mai faci și artificii”. 

”Constituția spune ceva, colegii mei au dat un amendament. Din când în când e permis în politică sa mai faci și artificii astfel încât măsurile adecvate unei stări de urgență să poată fi puse în aplicare. Pentru că, dacă există această sincopă despre care PSD a tot menționat, și anume aceea de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, trebuia să existe și o soluție tehnică pentru rezolvarea ei”, a declarat Alina Gorghiu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: alerta stare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close