Antena 3 Actualitate Raport: Încrederea românilor în instituţiile publice s-a diminuat îngrijorător în 2010

Raport: Încrederea românilor în instituţiile publice s-a diminuat îngrijorător în 2010

de Antena3.ro    |    25 Mai 2011   •   15:42
Raport: Încrederea românilor în instituţiile publice s-a diminuat îngrijorător în 2010
Sursa foto: Foto: Intact Images
Românii nu mai au aproape deloc încredere în instituţiile publice. Acesta este rezultatul unui raport realizat de Transparency International România. Documentul relevă o deteriorare dramatică a climatului de integritate publică din România, suprapusă unei tentative a Cabinetului de a contracara cu orice preţ criza economică, în cel mai scurt timp cu putinţă.

"În perioada de referinţă a raportului (octombrie 2009 - februarie 2011, n.r.) se constată o deteriorare dramatică a climatului de integritate publică din România, marcată de o lipsă de coordonare strategică în privinţa măsurilor legislative şi instituţionale. Perioada se suprapune peste cele mai multe dintre reformele menite să determine asanarea economică şi ieşirea din criză", se arată în raportul realizat de Transparency International România.

CITEŞTE RAPORTUL NAŢIONAL ASUPRA CORUPŢIEI


Măsurile legislative şi instituţionale luate în România în perioada analizată au fost caracterizate de o "puternică inconsecvenţă", ele fiind mai degrabă o consecinţă a "acerbei" lupte politice pentru resursele publice, arată acelaşi raport.

"Tocmai această inconsecvenţă a determinat apariţia unor vulnerabilităţi esenţiale pentru procesul, parcă nesfârşit, al luptei împotriva corupţiei şi al construcţiei integrităţii publice din România".

"Formalismul şi incoerenţa" deciziilor guvernamentale, precum şi o doză importantă de resemnare apărută în rândul cetăţenilor sunt cele două cauze principale pentru care lupta împotriva corupţiei în România poate fi caracterizată drept ineficientă. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close