Antena 3 Actualitate Raport MAI: Peste două milioane de români au dat şpagă în ultimul an

Raport MAI: Peste două milioane de români au dat şpagă în ultimul an

10 Iun 2011   •   09:38
Raport MAI: Peste două milioane de români au dat şpagă în ultimul an
Sursa foto: Foto: gambling911.com
Aţi dat vreodată şpagă?

Peste două milioane de români au dat şpagă în ultimul an, se arată într-un raport întocmit de Ministerul Administraţiei şi Internelor.  Valoarea totală estimată de raport se ridică la 1,32 miliarde de lei, adică peste 300 de milioane de euro.

Potrivit raportului MAI, 13% dintre români au spus că au dat mită în ultimul an. În medie, fiecare dintre cei 2,3 milioane de români care a dat mită în ultimele 12 luni, a scos din buzunar 570 de lei.

Cele mai invocate motive sunt neîncrederea în administraţia centrală dar şi în cea locală. Trei sferturi dintre români consideră că nu poţi reuşi la noi în ţară fără să apelezi la mită.

80 % dintre respondenţi consideră că administraţia centrală este coruptă, în vreme ce aproape 60 %dintre cei intervievaţi sunt de părere că administraţiile locale sunt corupte.

În ceea ce priveşte nivelul de corupţie din ultimii cinci ani, 85% dintre români consideră că în această perioadă corupţia a crescut, 13% cred că nivelul ei nu s-a modificat în ultimii cinci ani.

Într-o proporţie mult mai mică, de şase %, românii consideră că în ultimul cincinal corupţia s-a redus.



Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close