Antena 3 CNN Actualitate Raport ONU: România, Italia şi Grecia, cele mai expuse ţări europene la dezastrele provocate de un cutremur

Raport ONU: România, Italia şi Grecia, cele mai expuse ţări europene la dezastrele provocate de un cutremur

Raport ONU: România, Italia şi Grecia, cele mai expuse ţări europene la dezastrele provocate de un cutremur
Sursa foto: Cutremur
08 Apr 2009   •   10:07

Cel mai recent bilanţ dat de autorităţile italiene, referitor la recentul cutremur care a devastat ţara, indică un număr de 250 de morţi.

O replică violentă a cutremurului de luni dimineaţă a zguduit, marţi seară, centrul Italiei. Aproape în acelaşi timp, Portugalia a fost lovită şi ea de un cutremur de 5 grade pe scara Richter.

Cel puţin cinci români şi-au pierdut viaţa în Italia. Un raport al ONU arată că România, Italia şi Grecia sunt cele mai expuse ţări europene la dezastrele provocate de un cutremur.

Cel puţin un om şi-a pierdut viaţa în urma seismului de marţi din Italia, făcând ca numărul morţilor în cele două cutremure să treacă de 235. Italienii sunt în stare de şoc. Printre victime se află şi români.

În urmatoarele zile, Italia ar putea fi lovită de alte replici seismice.

Un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter s-a produs şi în Portugalia, la 500 de kilometri nord de insula Porto Santo din arhipelagul Madeira. Din fericire, seismul nu a facut victime.

Experţii spun că nu există motive de îngrijorare, pentru că cele două cutremure nu au legătură. Specialiştii asigură că seismele simultane nu sunt anormale. De fapt, în fiecare oră, în lume au loc 40 de cutremure.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cutremur raport ONU bilant seism România
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close