Antena 3 CNN Actualitate Raportul comisiei prezidenţiale recomandă interzicerea meditaţiilor cu elevi proprii în afara şcolii

Raportul comisiei prezidenţiale recomandă interzicerea meditaţiilor cu elevi proprii în afara şcolii

Raportul comisiei prezidenţiale recomandă interzicerea meditaţiilor cu elevi proprii în afara şcolii
22 Sep 2009   •   19:50


Meditaţiile desfăşurate de profesori cu elevi proprii în afara unităţilor şcolare ar trebui interzise prin lege. Cel puţin aşa se arată în raportul comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice, prezentat, marţi, la Palatul Cotroceni.

"În acelaşi timp, este necesară o interdicţie explicită, prin lege, pentru personalul didactic de a desfăşura activităţi de tip after-school sau meditaţii cu elevi proprii, în afara unităţii şcolare în cauză", se arată în raportul citat de Mediafax.

Măsura este menită să reducă inegalităţile de tratament care apar în relaţia elevilor din aceeaşi clasă cu profesorii lor, susţin membrii comisiei.

"Implementarea unui curriculum centrat pe competenţele necesare dezvoltării personale şi economiei cunoaşterii şi adaptat mai bine la realităţile sociale şi la cerinţele angajatorilor", se mai arată în raport.

Raportul comisiei prezidenţiale intră de azi în dezbatere publică până în luna ianuarie. Ulterior, acesta ar putea fi transformat în mai multe legi şi, potrivit preşedintelui, abia de atunci politicienii vor putea participa la această dezbatere.

Antena3.ro






×
Subiecte în articol: meditatii raport
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close