Antena 3 Actualitate Raportul cutremurător care nu ne face cinste. Copiii din România sunt printre cei mai expuşi sărăciei

Raportul cutremurător care nu ne face cinste. Copiii din România sunt printre cei mai expuşi sărăciei

de S.T.    |    27 Feb 2013   •   09:09
Raportul cutremurător care nu ne face cinste. Copiii din România sunt printre cei mai expuşi sărăciei
Sursa foto: Foto: trekearth.com

În 2011, rata cea mai ridicată a celor cu vârste sub 18 ani care sunt expuşi riscului sărăciei a fost înregistrată în Bulgaria (52%), potrivit datelor transmise de Eurostat, biroul de statistică al UE.

Bulgaria este urmată de România (49%), Letonia (44%), Ungaria (40%) şi Irlanda (38% în 2010
), conform datelor citate de Novinite în pagina electronică.

Cele mai mici rate se regăsesc în Suedia, Danemarca şi Finlanda (toate cu 16%), urmate de Slovenia (17%), Olanda (18%) şi Austria (19%).

Persoanele expuse riscului sărăciei sau excluziunii sociale sunt cele aflate în cel puţin una dintre trei condiţii: aflate în pragul sărăciei, defavorizate sever din punct de vedere material sau care locuiesc în gospodării cu o intensitate foarte redusă a muncii.

Datele mai arată că în UE copii sunt cei mai expuşi sărăciei sau excluziunii sociale comparativ cu restul populaţiei.

În 2011, 27% dintre copii cu vârste sub 18 ani erau expuşi riscului sărăciei sau excluziunii sociale în UE27, comparativ cu 24% dintre adulţi (cu vârste între 18 şi 64 de ani) şi 21% dintre vârstnici (cu vârste de peste 65 de ani).

În majoritatea statelor membre, copii sunt mai afectaţi de cel puţin una dintre cele trei forme de sărăcie sau excluziune socială faţă de celelalte două grupuri.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close