x close

Raportul MCV pentru România, amânat de CE pentru ianuarie 2013

de A.M.P    |    29 Oct 2012   •   17:21
Raportul MCV pentru România, amânat de CE pentru ianuarie 2013 482 Foto: euinside.eu

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, că, din ultimele informaţii deţinute de Guvern, raportul pe MCV nu va mai fi publicat de Comisia Europeană în decembrie, ci "undeva în ianuarie", informează Mediafax.

"E prematur să discutăm despre acest raport. Din informaţiile ultime pe care le avem, raportul nu va veni decât undeva în luna ianuarie. Până în ianuarie se pot întâmpla multe lucruri. Deci este prematur să discutăm despre cum va arăta acest raport", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă la sediul MAEur.

Comisia Europeană trebuia să prezinte "până la sfârşitul anului" următorul raport pe MCV privind România, potrivit exprimării din ultimul raport din luna iulie, în care erau menţionate şi 11 puncte de îndeplinit de către partea română în privinţa respectării statului de drept.
   
AFP a informat săptămâna trecută, în contextul discuţiei de la nivelul Consiliului JAI privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, că următorul raport MCV privind situaţia din România şi Bulgaria va fi publicat în luna ianuarie de către Comisia Europeană.
   
Potrivit AFP, citând surse diplomatice de la Bruxelles, examinarea cererilor de aderare ale României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost amânată pentru martie 2013, din cauza unei incertitudini cu privire la capacitatea autorităţilor acestor două ţări de a îşi respecta obligaţiile.
   
Problema aderării "se va pune în martie 2013, dar acest lucru nu înseamnă că va fi luată o decizie", a insistat unul dintre diplomaţii europeni citaţi de AFP. Reuniunile ministeriale ale UE vor fi prezidate în perioada respectivă de către Irlanda.

Citeşte şi:


Decizia privind aderarea României la Schengen, amânată pentru februarie 2013

Preşedintele Bulgariei dă vina pe România pentru eşecul aderării la Schengen
Citeşte mai multe despre:

Orban
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati