Antena 3 CNN Actualitate Raportul SPP: Bercea Mondial nu a reprezentat un pericol la adresa preşedintelui Traian Băsescu

Raportul SPP: Bercea Mondial nu a reprezentat un pericol la adresa preşedintelui Traian Băsescu

Raportul SPP: Bercea Mondial nu a reprezentat un pericol la adresa preşedintelui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto captura Antena3
02 Iul 2014   •   13:25

Bercea Mondial nu a reprezentat un pericol la adresa preşedintelui Traian Băsescu, se arată în raportul Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) trimis Parlamentului.

Potrivit raportului, în baza atribuţiilor sale, preşedintele statului beneficiază de protecţie împreună cu familia sa. Mircea Băsescu, însă, "nu beneficiază de protecţie informativă", se mai arată în raport.

În document se mai arată că SRI ar fi trebuit să-l informeze pe preşedinte despre relaţiile fratelui său cu rudele lui Bercea Mondial, susţin surse politice.

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a menţionat că raportul întocmit de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) la solicitarea Comisiei de apărare răspunde concis şi la obiect referitor la responsabilităţile legale ale SPP privind asigurarea protecţiei fizice a persoanelor care beneficiază de acest serviciu.

"În ce priveşte acţiunea de la Costeşti, cu prilejul Zilei culturale a romilor, SPP nu a primit niciun fel de informaţii de la celelalte servicii şi nici din acţiunea de procurare a informaţiilor proprii nu l-a individualizat pe Bercea Mondial ca fiind o persoană care ar putea reprezenta un risc potenţial de atentat asupra vieţii, integrităţii fizice a preşedintelui României. În ce priveşte activităţile ulterioare, preşedintele nu s-a întâlnit cu Bercea Mondial şi cu familia acestuia, de unde rezultă faptul că SPP nu a fost nevoit să solicite alte date şi informaţii suplimentare de la serviciile cu care cooperează", a spus Dobriţoiu, la finalul şedinţei.

Raportul SPP în cazul Mircea Băsescu - Bercea Mondial a fost studiat în Comisia de Apărare a Senatului. Raportul este unul clasificat aşa că nu pot avea acces la el decât cei care au certificat ORNISS.

SPP era obligat, sub efectul sancţiunilor Parchetului Militar, să îl informeze pe preşedintele României că, în cel puţin două situaţii, a fost în proximitatea unui individ anchetat pentru tentativă de omor, a declarat jurnalistul Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la "Se întâmplă în România", comentând astfel raportul SPP remis Comisiei de Apărare din Senat.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close