Antena 3 CNN Actualitate Rareș Bogdan, despre cine are grijă de românii întorși în țară în ultimele zile: 'Dumnezeu și Jandarmeria Română'

Rareș Bogdan, despre cine are grijă de românii întorși în țară în ultimele zile: 'Dumnezeu și Jandarmeria Română'

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a analizat haosul din vămi, punându-l pe seama valului doi de întoarcere a românilor acasă.

Rareș Bogdan, despre cine are grijă de românii întorși în țară în ultimele zile: 'Dumnezeu și Jandarmeria Română'
18 Mai 2020   •   19:44

El spune că s-a ajuns la un consens cu autoritățile maghiare, astfel încât să se decongestioneze traficul și să se reducă timpul de așteptare, care a ajuns și la 18 ore în vama Nădlac.

"Ungaria ține niște țarcuri la granița cu Austria, trei, patru, cinci mii de români care se strâng acolo din Germania, Franța, Spania, Marea Britanie. De la ora 12 la ora 22, ei nu dau drumul. S-a discutat cu factorul ungar și s-a permis să nu se mai țină această perioadă de opt-zece ore în acele țarcuri, trecând doar cetățenii austrieci și maghiari, în timp ce românii rămâneau în țarcuri.

În primele 48 de ore, a existat un singur punct de trecere a frontierei, cel de la Nădlac 1, cel de la Nădlac 2, care e pe culoarul vedere european pentru camioane, a fost suplimentat abia ieri la ora 16, să treacă și mașini mici.

Partea maghiară a acceptat și deschiderea Borșului și Vărșand, după ce au constat că sunt mii de români care vin pe jos.”, a relatat Rareș Bogdan, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3.

Prim-vicepreședintele PNL susține că o parte din vină pentru situația din vămi este a Avocatului Poporului 

„În momentul în care Renate Webber a atacat legea la CCR, iar CCR nu mai permite intrarea în carantină a românilor care vin din zone roșii (...) Nu mai putem duce oamenii direct în carantină. Avantajul era că trierea era mult mai simplă, iar Jandarmeria și Poliția erau obligate să-i ia de la graniță și săi ducă în localitățile lor.

De asemenea, Rareș Bogdan acuză partidul social-democrat că „a gândit strict electoral, încercând să boicoteze activitatea Guvernului”. El mai îndreaptă vina și asupra Secratariatului General al Guvernului, respectiv Ministerului Justiției despre care afirmă că „trebuiau să se miște mult mai repede”.

„Din păcate, electoratul român nu este integral preocupat de drepturi și libertăți.”, a mai remarcat Rareș Bogdan.

El l-a lăudat pe ministrul Marcel Vela, „deși nu vrea să îi facă probleme”, pentru că s-a mișcat extrem de rapid.

Rareș Bogdan, despre cine are grijă de românii întorși în țară în ultimele zile: „Dumnezeu și Jandarmeria Română”

×
Subiecte în articol: Editie Speciala vami PNL PSD Marcel Vela
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close