Antena 3 CNN Actualitate Rareș Bogdan, extrem de supărat: "Ce se ascunde aici? Cine și de ce judecă discreționar, cu dublă măsură?”

Rareș Bogdan, extrem de supărat: "Ce se ascunde aici? Cine și de ce judecă discreționar, cu dublă măsură?”

Rareș Bogdan a anunțat că va trimite scrisori șefilor de stat și de guvern pentru a afla de ce este ținută România în afara Spațiului Schengen, asta deși țara noastră „îndeplinește criteriile tehnice și obligațiile asumate” de 10 ani.

Rareș Bogdan, extrem de supărat: "Ce se ascunde aici? Cine și de ce judecă discreționar, cu dublă măsură?”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    13 Dec 2021   •   18:51

„În ciuda faptului că România îndeplinește criteriile tehnice și obligațiile asumate, în ciuda rapoartelor de evaluare pozitive, în ciuda voturilor succesive din Parlamentul European, în ciuda poziției Comisiei, dreptul nostru a rămas pe hârtie”, a spus Rareș Bogdan într-o declarație de presă.

Europarlamentarul PNL a afirmat că salută votul din Consiliu dat în unanimitate pentru intrarea Croației, membră a UE din 2013, în Spațiul Schengen, dar a adăugat că nu înțelege ce se întâmplă în cazul României.

„Românii fac parte din UE din 2007, dar se află în situația de a privi cum eforturile de îndeplinire a criteriilor, și aș aminti aici doar investițiile de miliarde, rămân irelevante, cu toate că, instituțional vorbind, Comisia Europeană a afirmat în 2011 că îndeplinim cerințele de aderare. Ce se ascunde aici? Cine și de ce judecă discreționar, cu dublă măsură?”, a precizat Rareș Bogdan, șeful delegației EPP România din Parlamentul European.

Parlamentul European a adoptat în iulie 2021 Raportul anual privind Spațiul Schengen și a cerut respectarea Rezoluției din 2018 prin care se cere integrarea României și Bulgariei. Membrilor Consiliului European li s-a cerut „să ia imediat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre, maritime și aeriene și să permită acestor țări să se alăture, cu drepturi depline, spațiului de liberă circulație fără controale la frontierele interne”.

 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan Schengen
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close