Antena 3 CNN Actualitate Rareș Bogdan, intervenție fermă în Parlamentul European: "De ce sunt pedepsiți românii? Primirea României în Schengen nu e un moft"

Rareș Bogdan, intervenție fermă în Parlamentul European: "De ce sunt pedepsiți românii? Primirea României în Schengen nu e un moft"

Rareş Bogdan a cerut joi în plenul Parlamentului European ca România să fie primită în spaţiul Schengen.

Rareș Bogdan, intervenție fermă în Parlamentul European: "De ce sunt pedepsiți românii? Primirea României în Schengen nu e un moft"
de Gabriel Dano    |    18 Iun 2020   •   21:00

Europarlamentarul liberal a subliniat că preşedintele şi Guvernul sunt actori care susţin „în forţă” valorile statului de drept.

„Primirea României în spaţiul Schengen nu este un moft. Constat cu tristeţe că aproape singura legătură a României cu spaţiul Schengen este că furnizează muncitori sezonieri.

Ei nu beneficiază de standardul de sănătate şi siguranţă din statul membru unde muncesc, dar asta vom dezbate imediat. Este inadmisibilă blocarea intrării României în spaţiul Schengen, deşi îndeplineşte criteriile tehnice de aderare încă din 2011. Totuşi, este ţinută la uşă deşi este un furnizor de euro-optimism.

Dezbatem astăzi despre un spaţiu Schengen funcţional, dar refuzăm să îl consolidăm, iar asta pentru că state ca Olanda, în frunte cu premierul ei, se opun nejustificat de ani de zile intrării României în spaţiul Schengen.

Apropo, îl invit pe domnul Mark Rutte să verifice portul Rotterdam pe traficul de ţigări şi evaziunea fiscală. România are un preşedinte şi un guvern PPE, pro-europene şi susţinătoare în forţă ale statului de drept.

Mă întreb: de ce sunt sunt pedepsiţi în continuare românii, deşi sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?”, a declarat Rareş Bogdan, într-o intervenţie avută în cadrul unei dezbateri privind situaţia spaţiului Schengen în contextul pandemiei de COVID-19, citat de caleaeuropeana.ro.

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close