Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat răspunde acuzațiilor: Poate tatăl tânărului mort la Colectiv va înțelege că nu puteam face mai mult

Raed Arafat răspunde acuzațiilor: Poate tatăl tânărului mort la Colectiv va înțelege că nu puteam face mai mult

Raed Arafat răspunde acuzațiilor: Poate tatăl tânărului mort la Colectiv va înțelege că nu puteam face mai mult
05 Dec 2015   •   21:43

Secretarul de stat Raed Arafat a răspuns acuzațiilor venite din partea unui părinte al unei victime din Club Colectiv, care a acuzat sistemul și pe mai-marii acestuia că nu au făcut tot ce se putea pentru răniți.

”Poate, cu timpul, tatăl tânărului va înțelege că nu puteam face mai mult. În astfel de situații nu poți să-i iei pe toți. Aici apare triajul. Dacă un echipaj refuză să ia un pacient, nu înseamnă că l-a refuzat permanent. Cât despre transferul în străinătate, selecția s-a făcut după gravitatea și transportabilitatea pacienților. Tânărul era pe un aparat foarte rar, care îi asigura schimbul de oxigen. Era în insuficiență respiratorie gravă și dializă. Transferul în masă al pacienților nu putea fi efectuat imediat” spune Raed Arafat.

”Au fost îngrijiți extraordinar. Spitalul de Arși a fost o foarte mare surpriză. Vreau să știți, infecția miroase urât de obicei. Acolo era un miros perfect, de curat. Am văzut plăgile lor, i-am văzut atâtea zile. E o foarte mare problemă de discutat aici. Există un medic mare, foarte cunoscut, care are băiatul în situația asta. Nicio secundă nu s-a gândit să transfere băiatul, deși i s-a propus. Dacă un medic ca ăsta și-a lăsat copilul la Spitalul de Urgență, înseamnă că are încredere. Infecțiile intraspitalicești sunt aduse de pacienți. Tu ca spital trebuie să ai posibilitatea să dobori aceste bacterii. E foarte greu să sterilizezi toate barele de pat, toate clanțele” a afirmat medicul Monica Pop, sâmbătă, la ”Q&A”.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close