Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul CSM la refuzul lui Kovesi de a se prezenta la audierile de la Parlament

Răspunsul CSM la refuzul lui Kovesi de a se prezenta la audierile de la Parlament

Răspunsul CSM la refuzul lui Kovesi de a se prezenta la audierile de la Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iul 2017   •   13:45

Decizia privind necesitatea şi oportunitatea prezentării şefului DNA în faţa Comisiei parlamentare de anchetă referitoare la alegerile prezidenţiale din 2009 aparţine Laurei Codruţa Kovesi, a declarat, luni, pentru Agerpres, preşedintele CSM, Mariana Ghena.

Întrebată dacă CSM a răspuns solicitării Laurei Codruţa Kovesi privind prezenţa acesteia la Comisia parlamentară de anchetă pentru audieri, Mariana Ghena a menţionat: 'Da, în sensul că aprecierea în concret a necesităţii, respectiv oportunităţii prezentării în faţa Comisiei aparţine procurorului-şef al DNA în raport de dispoziţiile şi reglementările în vigoare. CSM nu interpretează deciziile CCR, acestea sunt obligatorii şi general valabile, nicio persoană nu poate invoca necunoaşterea legii'.

Ea a adăugat că răspunsul a fost transmis vineri după-amiază.

La rândul său, vicepreşedintele CSM, Cristian Ban, a precizat, pentru AGERPRES, că prin răspunsul acestui for se face trimitere la decizii ale CCR - 54/1994, 317/2006 şi 602/2005, precum şi la hotărârea plenului CSM din 25 mai 2007.

Laura Codruţa Kovesi a fost invitată de mai multe ori pentru a fi audiată în Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, însă aceasta a refuzat să vină în faţa parlamentarilor. 

Pe 10 iulie, membrii Comisiei parlamentare de anchetă au decis să-i sesizeze ministrului Justiţiei faptul că procurorul-şef al DNA refuză să se prezinte la audieri.

×
Subiecte în articol: Kovesi CSM comisia de ancheta DNA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close